Kutatók rádöbbentek, mit okoz egy pohár vörösbor a testünkkel!

Hirdetés

Mindenkinek felállt a szőr a hátán… ez lehet a megoldás? 10-15 évvel lehetne ÁTLAGBAN meghosszabbítani az emberek életét.

A borról egyre több olyan dolog lát napvilágot, ami az orvostudomány számára óriási haszonnal kecsegtethet.

A bornak, pontosabban az erejszetett szőlő levének óriási egészségügyi hatásai lehetnek.

Azt már tudjuk, hogy rengeteg különféle antioxidánssal látja el a testünket egy pohár bor, és sokszor az orvosok is szokták javasolni bizonyos problémákra éppen ebből kifolyólag.

A vörösbort fogyasztók közt, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata fele akkora, és a várható élettartamuk 11 évvel hosszabb, mint a vörösbort nem fogyasztóké.

Hirdetés

Most egy nemrégiben elvégzett kísérletsorozatban egy pohár bort itattak jelentkezőkkel, és felállítottak egy bort nem fogyasztó kontrollcsoportot.

Az eredményeket aztán összvetették, és a tudósoknak felállt a hátukon a szőr…

A kanadai Alberta Egyetem tudósai bebizonyították, hogy valóban – egy pohár vörösbor úgy hat a szervezetre, mint egy óra sportolás az edzőteremben.

Ez korábban már felmerült sejtésként, most azonban a kísérleti eredményeknek sikerült igazolniuk is.

Az egész a rezveratrol nevű vegyületre alapozódik.

A rezveratrol gyümölcsökben, növényekben előforduló vegyület. A gyümölcsök közül elsősorban a vörös szőlőmagjában és kocsányában mutatták ki, de jelentős mennyiségben található a kakaóban, a mogyoróban és az étcsokoládéban is. Állatkísérletekben már bizonyított a vegyület rákellenes és gyulladáscsökkentő hatása.

Hirdetés

Az emberi szervezetbe bejuttatva a testi állapot, szívfunkció és az izomerősség javításáért felelős.

Vagyis napi egy pohár bor óriási hatással van ránk, ha még mellé egészségesen étkezünk, és rendszeresen sportolunk is, akkor sokak szerint 10-15 évvel lehetne ÁTLAGBAN meghosszabbítani az emberek életét.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: avilagtitkai.com


Hirdetés

Hozzászólások: