Kreml: senki sem tett javaslatot karácsonyi tűzszünetre

Hirdetés

Fotó: Pixabay

Senki sem tett javaslatot ukrajnai tűzszünetre, a téma nincs napirenden – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságírók kérdésére válaszolva.

Peszkov nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Washington Patriot rakétavédelmi rendszereket szállíthat Kijevnek.

“Ezek mind médiajelentések. A médiajelentések megbízhatatlanok manapság, ezért várjuk, hogy valamilyen hivatalos értesülés jelenjen meg” – nyilatkozott a szóvivő.

Hirdetés

Mint mondta, a Kremlben egyetértés van abban, hogy ezek a rendszerek azonnal legitim célpontokká válnának az orosz fegyveres erők számára. Közölte, hogy az államfő még az év vége előtt találkozik az új orosz régiók – az Ukrajnától elcsatolt területek – vezetőivel.

A hegyi-karabahi rendezéssel kapcsolatban elmondta, hogy Putyin a Független Államok Közössége (FÁK) vezetőinek az év vége előtt megtartandó csúcstalálkozóján találkozni fog Ilham Aliyev azeri elnökkel és Nikol Pasinján kormányfővel, de egy háromoldalú találkozó előkészítése is folyamatban van.

Peszkov lehetségesnek nevezte, hogy Putyin csak jövőre mondja el a parlament két házának szánt beszédét. Kizárta annak lehetőségét, hogy ez írásban történjen meg. Közölte: az elnök nem tervezi, hogy idén is részt vegyen a Vörös téren megrendezendő hokimeccsen.

MTI
Borítókép: illusztráció


Hirdetés

Hozzászólások: