Közleményt adott ki az iskola, ahol egy 9 éves kisfiú meghalt tegnap

Hirdetés

Fotó: pxfuel.com

Kedd reggel egy kilencéves kisfiú vesztette életét a XX. kerületbeli Pesterzsébeten, egy fájdalmasan szomorú balesetben, ami mély gyászba borította a közösséget. A Mártírok útján történt tragédia során egy iskolából kihajtó tehergépkocsi tolatás közben kidöntötte a kőkerítést, mely sajnos rádőlt egy 9 éves kisfiúra, Ricsire.

Hirdetés

Az események súlyát az iskola, a Gyulai István Általános Iskola is megtapasztalta, közleményükkel reagáltak a szomorú esetre. “A szavak ilyenkor nehezen jönnek. Bármit mondunk, írunk, teszünk, nem hozza vissza Őt nekünk. A fájdalmunk leírhatatlan! Mindenben támogatjuk a szülőket.” – fogalmazott megrendítően az intézmény vezetője, Lernyei Ákos.

Az intézmény csütörtök délutánra gyertyagyújtást szervez az elhunyt kisfiú emlékére az iskola udvarán, melyen a közösség együtt emlékezhet és oszthatja meg gyászát. Emellett a közleményükben azt is tudatták, hogy a diákok számára pszichológusok állnak rendelkezésre a mélyen megrázó esemény feldolgozásához.

Hirdetés

A tragédia helyszínén a szemtanúk beszámolója szerint a tehergépkocsi papírgyűjtés céljából érkezett az iskolába, amikor a baleset történt. Ricsi édesanyja hősiesen próbálta megsegíteni gyermekét a kerítés darabjai alól, de a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni a helyzeten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a 48 éves sofőrt, vádat emelve ellene halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt.


Hirdetés

Hozzászólások: