Kovács Zoltán: a konzultáción Magyarország megerősítését és a migráció elleni védekezést tűzték ki célul

Hirdetés

A nemzeti konzultációra válaszolók többsége elutasítja a migránsok kötelező szétosztását és helyesnek tartja a magyar kormány migrációs politikáját – mondta a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár legutóbbi videójában. Közölte a két, illegális migrációt közvetetten érintő kérdés közül arra, amelyik Magyarország megerősítését és az illegális migráció elleni védekezést tűzi ki célul a járványt követően, 96 százalék válaszolta azt, hogy helyes a kérdésfeltevés.

Hirdetés

Kovács Zoltán felidézte, több mint 1 millió 400 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációt, amelyek között három kérdés közvetlenül, kettő pedig áttételesen kapcsolódott a migráció témaköréhez.
Az államtitkár kiemelte: a válaszok önmagukban is jelzik, hogy a magyarok általánosan osztják a kormány elmúlt hat évben folytatott migrációs politikáját, az európai határok megvédésének kérdésében elfoglalt álláspontját.
Kovács Zoltán elmondta, a válaszadók 99 százaléka, 1 388 227 ember értett egyet azzal, hogy Magyarország kormánya nem támogatja a migránsok kötelező szétosztását. “Ez egy meggyőző ellenszavazat” – értékelt.

Hirdetés

Ismertetése szerint a járványügyi migránsstoppal kapcsolatban a válaszadók 98 százaléka, 1 380 910 ember gondolta azt, hogy nem szabad engedni, hogy járványhelyzetben az illegális migráció tovább súlyosbítsa a vírus terjedését vagy hozzájáruljon ahhoz.
A Soros-szervezetek illegális migrációt segítő tevékenységével kapcsolatban 98 százalék – 1 381 864 válaszadó – mondta, hogy ezt meg kell akadályozni – ismertette a konzultáció eredményét az államtitkár.
Hozzátette: a két, illegális migrációt közvetetten érintő kérdés közül arra, amelyik Magyarország megerősítését és az illegális migráció elleni védekezést tűzi ki célul a járványt követően, 96 százalék – 1 343 848 ember – válaszolta azt, hogy helyes a kérdésfeltevés, a kormány gondolata.
Azzal pedig, hogy kell-e vállalnunk a vitákat Brüsszellel, amikor a fenti kérdésekkel, illetve más témákkal kapcsolatban a magyar álláspontot, a magyar emberek véleményét meg akarjuk védeni, 98 százalék értett egyet. Ez azt jelenti, hogy 1 371 974 válaszadó helyeselte, illetve értett egyet a kérdésfeltevéssel – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: