Kossuth-díjat adna Majkának Lantos Gabriella, mert “elvégezte mindazt, amit Müller Cecília hivatalának kellene”

Hirdetés

Rekordot döntött a koronavírus miatt elhunytak száma: az elmúlt 24 órában 121 beteg halt meg. Így már összesen több mint 3500 halottja van a vírusnak Magyarországon. A virológus szerint hamarosan változást tapasztalhatunk a napi adatokban, a meghozott szigorító intézkedések ugyanis éreztetni fogják hatásukat. Közben az MSZP törvénymódosító javaslatot nyújtott be azért, hogy a koronavírusos munkavállalók 100 százalékos táppénzt kaphassanak.

Hirdetés

Rusvai Miklós szerint azért nem látszik a napi adatokban még a meghozott szigorító intézkedések – a kijárási korlátozás és a szigorúbb maszkviselés – hatása, mert ennek van egy átfutási ideje. Erre nagyjából 10 nappal a bevezetés után lehet számítani. „A következő napokban én azt remélem, hogy stabilizálódni fognak ezek a szomorú rekordok, tehát a halottak száma, a lélegeztetőgépen lévők száma és a kórházban lévők száma körülbelül így 100 és 150 között fog mozogni, esetleg néhány napon 100 alá megy majd, de itt a tendenciát kell figyelni, remélem, hogy most megtorpan a növekedés” – mondta Híradónknak a virológus.

Pénteken a magát vírusrealistának mondó Gődény György gyógyszerész, aki korábban többször is szkeptikusan fogalmazott a járvánnyal kapcsolatban, az Indexszel közölte: koronavírus-tesztet csináltat. Korábban ugyanis a közösségi oldalakon elterjedt, hogy megfertőződött.

Hirdetés

Nem sokkal később Majka, aki koronavírus miatt került kórházba, Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben meghívja a Covid-osztályra Gődényt.

A zenész videóblogja a Civil a pályán című műsorunk felvételén is beszédtéma volt, Lantos Gabriella egészségügyi menedzser szerint ez társadalmi szempontból is kifejezetten hasznos.

„Ez az ember elvégezte mindazt, amit Müller Cecília hivatalának meg kellene csinálnia. Én ennek az embernek Kossuh-díjat adnék, mert nem tett senki, de senki annyit azért, hogy a Coviddal kapcsolatos tudás széles körben elterjedjen, mint ez az ember” – mondta Lantos Gabriella.
Közben kiderült, hogy Eperjes Károly is elkapta a koronavírust. A színművész a hvg.hu-nak úgy fogalmazott: „már kifelé vagyok belőle”.

Az MSZP elnöke pedig törvénymódosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a koronavírusos munkavállalók betegségük idejére 100 százalékos táppénzt kapjanak. Szerinte ugyanis a jelenlegi, 60 százalékos táppénztől való félelmükben sokan akkor is dolgozni mennek, ha tüneteik vannak.

Hirdetés

„Az emberek azért is fertőzik egymást a munkahelyükön, mert a jelenlegi szabályozás anyagilag bünteti azt, aki a tünetei miatt otthon marad. A mi javaslatunk, a 100%-os táppénzről szóló törvénymódosításunk ezt a félelmet szünteti meg.” – Tóth Bertalan, az MSZP elnöke hangsúlyozta: ez a lépés valóban segíthetne fékezni a járványt.

Forrás: atv.hu


Hirdetés

Hozzászólások: