Koronavírussal fertőződött meg egy újszülött kisbaba

Hirdetés

Egy Angliában született csecsemő pozitív tesztet mutatott koronavírusra . A gyermek anyját pár nappal korábban egy londoni kórházba szállították, koronavírus gyanúja miatt – írja a The Sun brit bulvárlap..

Az anyát a North Middlesex Kórházban tesztelték pozitív eredménnyel, viszont a teszt eredménye csak a szülés után lett kész. Az eredmény ismeretében, rögtön a csecsemő születése után lefuttatták a kicsin is a tesztet.. Az orvosok megpróbálták megállapítani, vajon a születés során fertőződött-e meg, vagy a vírus már a méhben jelen volt.

Hirdetés

A mindkét beteggel kapcsolatban álló személyzetnek azt tanácsolták, hogy önállóan izolálják el őket, így a csecsemő a kórházban maradt, míg az anyát egy speciális fertőzési kórházba szállították. Az orvosok mihamarabb megpróbálják kideríteni, hogyan fertőződhetett meg az újszülött.

A nőgyógyászok azt tanácsolják, hogy az egészséges csecsemőket ne válasszák el a fertőzött anyukától. Az egészségügyi tisztviselők hangsúlyozzák a terhes nőket és a csecsemőket a vírusos szövődmények alacsony számban érinti, és a legtöbbnek enyhe tünetei vannak.

Forrás: blikk.hu


Hirdetés

Hozzászólások: