Koronavírusnak hitték, pár óra múlva vakbélgyulladásban halt meg a 26 éves Ricsi, a család kártérítést kér a kórháztól

Hirdetés

A boncolási jegyzőkönyv szerint sem volt Covid-fertőzött az a 26 éves fiatalember, akit majdnem egy napig az úgynevezett Covid-osztályon kezeltek a nyíregyházi kórházban. Mire az orvosok rájöttek, hogy Richárd pokoli hasi fájdalmait a perforált vakbele okozza, már késő volt, a fiú a műtét előtt meghalt. A család ügyvédje kártérítést kér a kórháztól.

Hirdetés

A Blikk információi szerint a boncolási jegyzőkönyvben a negatív Covid-teszten kívül, fehéren-feketén ott áll, hogy a féregnyúlvány, vagyis a vakbél miatt gennyes gyulladás alakult ki a hashártyán is, sőt, a fiatalember szervezetében szepszis keletkezett. Ezek együttesen, az alapbetegségével együtt okozták a halálát. Richárd ugyanis úgynevezett Addison-kórban szenvedett, ami a mellékvesekéreg működésének idült elégtelenségét jelenti.

A fiú szülei gyermekük elvesztésének pillanatában érezték, hogy Ricsi halála mögött súlyos emberi mulasztás húzódik, ezért ügyvédhez fordultak. Biztosak abban, hogy a fiuk élhetne, ha a koronavírus miatt nem vesztegetik az időt, hiszen a vakbéllel azonnal műtőbe kellett volna tolni.

Hirdetés

„A boncolási jegyzőkönyvvel bárkinek nehéz lesz vitatkozni, hiszen bele van írva, hogy a fiúnak perforált a vakbele, ami egy akut állapotot hozott létre a szervezetében. Úgy gondolom, nyugodtan ki lehet mondani, hogy az orvosok nem a kellő gondosság elve szerint jártak el. Én, mint a család jogi képviselője, első lépésként megkerestem a kórházat, jelenleg a biztosítóval tárgyalnak, hogy kártérítés címén milyen kompenzációt tudnak fizetni. Hasonló esetekben ez az összeg milliós nagyságrendű szokott lenni. Nagyon remélem, a kórház korrektül áll az ügyhöz és sikerül megegyeznünk” – közölte dr. Ábrahám László, Richárd családjának jogi képviselője. A szülők azóta is vigasztalhatatlanok, egyre csak az igazságot, a felelőst keresik, mert egy vakbélgyulladásba a XXI. században már nem szokás belehalni. Valami kis megnyugvást csak a fiuk sírjánál találnak, hiszen őt többé már nem ölelhetik át.

Hirdetés

Több tünete is lehet

A perforált, elrepedt, elszakadt, felrobbant féregnyúlvány életveszélyes, orvosi vészhelyzet. A szakadás ritkán fordul elő a tünetek első 24 órájában, de a kilyukadás veszélye drasztikusan emelkedik a tünetek megjelenését követő két napban. Nagyon fontos felismerni a vakbélgyulladás korai tüneteit: erős hasi fájdalmat, lázat, hányingert, hányást, étvágytalanságot, székrekedést vagy hasmenést, haspuffadást.


Hirdetés

Hozzászólások: