Koronavírus: szigorítások jöhetnek itthon

Hirdetés

A koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában kevésbé fegyelmezett a magyar lakosság az egészségügyi óvintézkedések betartása kapcsán – fejezte ki aggodalmát Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Az elmúlt napokban Magyarországon is jelentősen nőtt az új igazolt fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma, az Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pedig a vírus mennyiségének növekedését mutatta ki a szennyvizekben. A miniszter Facebook-on közzétett videójában arról beszélt, hogy ha ismét gyorsul Magyarországon a koronavírus terjedése, felülvizsgálják az érvényben lévő szabályokat, lazításokat.

Hirdetés

Túl szabadnak érezzük magunkat
Egy ország védekezésének minőségét alapvetően nem a kormány tevékenysége, hanem az ország intelligenciaszintje határozza meg – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. A részletekért kattintson ide!
A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy a nyár miatt túlságosan is szabadnak érezzük magunkat, így nem figyelünk az előírásokra és a kötelező szabályokra. “A nyári szünidő alatt veszítettünk a fegyelmezettségünkből. Nem tartjuk a távolságot, nem viseljük a maszkot” – fogalmazott. További problémának nevezte, hogy beltéren nem tartjuk meg az előírt védőtávolságot, a szabadtéri rendezvényen pedig nagy tömegek alakulnak ki, például a mosdók körül. Mindezek azonban a koronavírus-járvány fellángolásához vezethetnek.

Vegyük komolyan a helyzetet
A miniszter mindenkit arra kér, hogy vegye komolyan a koronavírus-járványt, a kórokozó ugyanis még mindig köztünk van és terjed. Épp ezért fontos lenne megérteni, hogy ebben a helyzetben nem a testi közelséggel, hanem a távolságtartással tudunk segíteni egymásnak – hangsúlyozta Kásler Miklós.

Forrás: hazipatika.com


Hirdetés

Hozzászólások: