Koronavírus: megvan a magyar gyógyszer, ami enyhítheti a tüneteket, engedélyeztetésre vár!

Hirdetés

Az Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt. készítené Tiszavasváriban a koronavírus tüneteit enyhítő gyógyszert, amint meglesz az ehhez szükséges engedély, hiszen az elsődleges célunk nem a hatóanyag, hanem a kész tabletták értékesítése – mondta a Világgazdaságnak, az Alkaloida Zrt. beszerzési igazgatója.

Hirdetés

Pallos László elmondta, hogy tablettát ma is tudnak gyártani, hiszen a Hydroxychloroquine 200 milligrammos gyógyszert az USA-ban már törzskönyvezték, és az Alkaloida már jó néhány éve exportálja is. A cég és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) együtt dolgozik azon, hogy a gyógyszer minél hamarabb megkapja a magyarországi forgalmazási engedélyt is.

A vezető azt is elmondta, hogy folyamatosan egyeztetnek a hazai egészségügyi szakemberekkel is, hiszen a gyógyszert elsősorban a magyar betegeknek kívánják biztosítani, és csak utána másoknak.

Hirdetés

Az Alkaloidánál lévő hatóanyag-mennyiségből mintegy 20 millió 200 milligrammos tabletta készülhet, ennyi több mint 2,2 millió beteg kezelésére elég – erősítette meg Pallos László. A társaság napi körülbelül 900 ezer tablettát tud gyártani. Az eddigi adatok szerint egy ember kiegészítő kezeléséhez nagyjából 50 tablettára van szükség.

Forrás: Világgazdaság


Hirdetés

Hozzászólások: