Koronavírus: íme, a magyar fejlesztésű szupermaszk! 99,9%-os hatékonysággal szűr!

Hirdetés

Egy magyar cég új típusú maszkot fejlesztett ki, ami az eredmények szerint az FFP3-mas maszkoknál is jobban szűr, mégis könnyebben kapunk benne levegőt.

Hirdetés

Jobban szűr, könnyebb benne levegőt kapni
A jelenleg használatos maszkok közül még az FFP2-es és FFP3-as maszkok sem tudják teljesen kiszűrni a levegőben szálló vírus méretű, ultrafinom részecskéket. A KC Struktur Kft. saját fejlesztésű, újrafelhasználható maszkja viszont a – a cég állítása szerint – por és pollen szűrésére alkalmas maszkokkal ellentétben vírusok és baktériumok szűrésére is alkalmas, klinikailag tesztelt filterrel látták el. A klinikai tesztekben a koronavírusnál is kisebb vírusokkal és baktériumokkal tesztelt vírusszűrő 99,9%-os eredményt ért el. Ez az érték a normál teszten szűrt részecskékhez képest harmincszor jobb eredményt jelent.


A magyar fejlesztésű maszk Forrás: KC

A maszkot kórházakban, otthoni betegápolásnál, vagy utazásnál zárt térben, tömegben is lehet használni. A néhány száz forintba kerülő szűrők kórházi környezetben 24 óráig védelmet biztosítanak, és könnyen cserélhetőek. A KC Vírus Maszkban 40%-al könnyebb levegőhöz jutni, mint egy egyszerhasználatos FFP3-as maszkban.

Kényelmesebb az FFP maszkoknál, és újrafelhasználható
A maszk kialakításánál az egyik legfőbb szempont az volt, hogy ne legyen kényelmetlen és az anyaga se irritálja a bőrt. Hybrid szilikon illetve TPE, bőrbarát anyagból készült, így a hosszas viseléstől sem szenved sérülést a bőr, az arc vonalát követő tervezésnek köszönhetően pedig a maszk kényelmes viseletet biztosít.

Hirdetés

A maszkot viselés után nem kell kidobni, fertőtlenítő mosás után újra használható, így a környezetet sem terheli. A termék minden része újrafelhasználható anyagból készül, ráadásul a filtert sem kell megsemmisíteni, a KC Maszk-nak vissza lehet küldeni. Magas hőbírásának köszönhetően egyszerű fertőtleníteni.

A KC Struktur Kft. mérnöki tevékenységgel és építészettel foglalkozó cég, a tulajdonosok több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek fejlesztésben illetve gyártásban.


Forrás: EgészségKalauz


Hirdetés

Hozzászólások: