Koronavírus: az olasz nővér drámai üzenete meghatotta az egész világot! Ezt üzente nekünk…

Hirdetés

Egy olasz nővér az elmúlt hetek történései kapcsán osztott meg egy bejegyzést az Instagram oldalán, melyben azt írja, minden egészségügyi dolgozó fáradt lelkileg és testileg egyaránt.

A védőfelszerelés rossz minőségű, a képen látszik, milyen nyomokat hagyott a fiatal nő arcán az egészségügyi maszk. Kollégáival félnek bemenni dolgozni, nehogy elkapják az egyre rohamosabban terjedő betegséget. A nővér inspiráló sorokkal zárta a bejegyzést: a sok nehézség ellenére is folytatják az izzasztó munkát és addig küzdenek, ameddig csak kell.

Hirdetés

“Én is félek, de nem attól, hogy elmenjek a boltba vásárolni. Félek bemenni dolgozni. Félek attól, hogy az egészségügyi maszk nem simul elég jól az arcomhoz, vagy hogy véletlenül hozzáérek a bőrömhöz a koszos gumikesztyűvel, vagy hogy a védőszemüveg nem takarja elég jól a szememet. Nagyon el vagyok fáradva, a védőfelszerelések nem tesznek jót, a testem izzad a kórházi ruha alatt, és ha egyszer már beöltöztem, akkor akár 6 órán keresztül nem megyek mosdóba és inni sem tudok. A többi kollégámhoz hasonlóan fáradt vagyok mentálisan is az elmúlt hetek miatt, azonban még ez sem tud minket megakadályozni abban, hogy azt tegyük, amit tennünk kell. A továbbiakban is ugyanúgy ápolni fogom a betegeket, mert imádom és büszke vagyok a munkámra. Mi fiatalok sem vagyunk immunisak a koronavírusra, ugyanúgy mi is megbetegedhetünk, vagy ami még rosszabb, másokat is megfertőzhetünk. Nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy otthon maradjak karanténban, muszáj bejönnöm dolgozni és csinálni a dolgomat. Arra kérlek titeket, hogy tegyétek ti is azt, amit tennetek kell “

– fogalmaz a bejegyzésében az olasz nővér.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alessia Bonari (@alessiabonari_) on


Hirdetés

Hozzászólások: