Koronavírus: 20-an meghaltak, köztük egy 44 éves férfi, akinek semmilyen alapbetegsége nem volt

Hirdetés

818 új fertőzöttet azonosítottak, 20 beteg meghalt koronavírus miatt. A MOL-nál 200 fertőzöttet találtak.

818 új fertőzött
818 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 32 298 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt egy 44 éves beteg
Elhunyt 20 beteg, így az elhunytak száma 853 főre emelkedett. A koronavírs.gov.hu adatai szerint egy 44 éves férfi is életét vesztette, a kormányzati honlap szerint semmilyen alapbetegsége nem volt.

Hirdetés

Több mint 600-an vannak kórházba
8 723-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 22 722 fő. Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 50%-a, a gyógyultak 34%-a budapesti.

627 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 37-en vannak lélegeztetőgépen.

A MOL-nál 200 fertőzött van
A MOL tiszaújvárosi üzemében 200 dolgozónál mutatták ki a vírust. Mindannyian karanténba kerültek.

Van pénz tesztekre
14 milliárd forintot biztosít állami PCR tesztekre a korány. Az EMMI szerint, ha ez kevés lesz, még több pénzt csoportosítanak át.

Több laborra lenne szükség
Rusvai Miklós virológus az RTL Híradónak arról beszélt, nem a pénz a szűk keresztmetszet, hanem az, hogy mindössze 10 akkreditált laboratórium, öt budapesti és öt vidéki tesztjeit fogadják el hivatalosan, miközben legalább 2-300, de akár 500 labor is képes lenne elvégezni a munkát, ha engednék.

Több teszt kellene
A virológus szerint sokkal több tesztre lenne szükség ahhoz, hogy kézben tartsák a járványt. Ha kicsit bővítenék a Covid-tesztet végző laborok számát, akkor a jelenleg ezen a területen dolgozó kollégák terhelését csökkenteni lehetne.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Kovács Tamás


Hirdetés

Hozzászólások: