Koronavírus: 1,3 millió forintot ajánl egy brit cég azoknak, akik hajlandók megfertőződni

Hirdetés

Bátor önkénteseket keres a koronavírus elleni vakcinát fejlesztő Hvivo nevű brit cég. A jelentkezőket szigorú karanténba zárják, majd megfertőzik őket az eddig több mint 3500 ember haláláért felelős koronavírus két változatának legyengített verzióival.
Az idővel versenyt futva keresik a kutatók a világjárványt okozó, halálos, új koronavírus ellenszerét. A vakcina elkészítéséhez emberkísérletekre is szükség van, melyekhez önkéntesek jelentkezését várja a Hvivo nevű brit cég – írja a Daily Star nevű brit bulvárlap.

A Hvivo 3500 fontot (kb. 1,3 millió forintot) fizet 24 önkéntesnek, akik megfelelnek a kritériumoknak és hajlandók részt venni a kísérletben. A résztvevőket a koronavírus két veszélytelenebb, a 0C43, illetve a 229E törzsével fertőzik meg, majd kipróbálják rajtuk a hatásosnak vélt vakcinákat.

Hirdetés

A résztvevők egy kelet-londoni laboratóriumban, két hétre szigorú karanténba kerülnek, a külvilágból senkivel sem találkozhatnak. A kísérlet ideje alatt nem csinálhatnak semmit, ami fizikailag megterhelő lenne a szervezetükre, és szigorú diétán tartják őket. Csak azt, és csak annyit ehetnek és ihatnak, amit és amennyit az orvosok engedélyeznek. A két hét során, védőruhába öltözött orvosok és nővérek naponta többször meglátogatják őket, hogy vér-, nyál-, orrváladékmintát vegyenek tőlük.

A Hvivo már csak brit gyógyszerfelügyelet engedélyére vár a tesztek megkezdéséhez. A vakcinafejlesztők nem csak járvánnyal, egymással is versenyt futnak. Az egészségügyi világszervezet (WHO) információi szerint jelenleg húsz különböző koronavírusvakcina fejlesztése zajlik párhuzamosan. A cég, amelyik először talál majd gyógymódot a világjárványt megfékező szerre, hatalmas profitot kaszálhat majd. Valószínűleg jóval többet, mint a francia Sanofi, amely tavaly 2 milliárd eurót keresett influenzavakcinája eladásával.

Forrás : 24.hu

Hirdetés

Hozzászólások: