Kormányinfó: a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást

Hirdetés

A koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezésére a kormány újabb intézkedésekről döntött. November elsejétől ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, a kórházakban látogatási tilalmat írnak elő, és az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a polgármesterek dönthetnek.

Hirdetés

A kormány döntése értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Ezt az állam mint munkaadó is érvényesíteni fogja, az önkormányzatoknál pedig a polgármester dönthet az oltás előírásáról – tette hozzá.

November 1-től maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön – sorolta a kormány döntéseit, amelyeket a járvány fékezése érdekében hozott.

Hirdetés

Emellett látogatási tilalmat rendelnek el az egészségügyi intézményekben. A szociális intézményekben erről a vezető dönthet.

Hangsúlyozta: az intézkedések célja, hogy minél többen olttassák be magukat.


Hirdetés

Hozzászólások: