Kopasz Bálint aranyérme 500-on a szegedi világkupán 👏🇭🇺🥇

Hirdetés

Fotó: Földi Imre

Nem százszázalékos a forma, nem szoktam szeptember huszonhatodikán versenyezni – ilyenkor már fáradnak a sejtek” – mondta Kopasz Bálint (Graboplast Győr) a szegedi világkupaverseny szombati fináléi előtt. A K–1 1000 méter világbajnoki címvédője aztán nyolcvan perc leforgása alatt bizonyította: maradt még benne kraft a szezon végére is: a királyszámban ezüst-, K–1 500 méteren aranyérmet nyert- írja a nemzetisport.hu

Hirdetés

A versenynap, de talán az egész viadal legnagyobb érdeklődéssel várt futamában, a férfi kajakosok ezer egyes döntőjében a Győr klasszisának kétfrontos küzdelmet kellett megvívnia, egyfelől akadt törleszteni valója az országos bajnokságon őt legyőző Varga Ádámnak (KSI), másfelől ott volt a mezőnyben a szám 2018-as világbajnoka, Fernando Pimenta, akit épp Kopasszal szemben fűt a revans vágya – a hármas különcsatából a portugál jött ki győztesen.

„Érzékeltem futam közben, hogy Pimenta bírni fogja az erős utazótempót, végignyomta, mert tanult a tavalyi döntőnkből, ezúttal nem engedte, hogy lehajrázzam. Pedig a végén én is száztíz százalékot adtam bele minden csapásomba. Gyönyörű szép verseny volt – foglalta össze a K–1 1000 méter fináléját Kopasz, aki nem sokkal később ellentmondást nem tűrő versenyzéssel rázta le magáról a mezőnyt – benne a portugál riválist – a K–1 500 méter döntőjében, és nyerte meg a futamot. – Az utóbbi időben rövidebb, intenzívebb edzésekkel készültem, ami a rövidebb távhoz jobban passzolt. Nagyon örülök az aranyéremnek, mindenképp szerettem volna az egyik számban a dobogó felső fokára állni.”

A 23 éves kajakos az sem titkolta, főszáma mellett nagy tervei vannak 500 méteren is.

Hirdetés

„Négy éve indulok hazai és nemzetközi versenyeken ötszáz méteren, mutatom magam, és eredményes is vagyok. A teljesítményem alapján úgy gondolom, helyem van az olimpiára készülő négyesben – a csapathajót az ötszáz méteren a legjobb egyes versenyzőknek kell alkotnia” – jegyezte meg Kopasz.

Hirdetés

Hozzászólások: