Klicsko: A háború Németország ajtaján is be fog kopogni

Hirdetés

Fotó: Georg Wendt / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP

Mihamarabbi katonai támogatást és az Oroszország elleni szankciók további szigorítását kérte Berlintől, Rómától és Párizstól Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Bild című német lapnak adott, vasárnap közzétett interjúban.

Hirdetés

Vitalij Klicsko az MTI tudósítása szerint elmondta, hogy bár az ukrán hadsereg tájékoztatta a német hadi szállítmányok érkezéséről, „azok nem az elvárt minőségűek”.

“Ez pedig azt jelenti, hogy területeket és életeket vesztünk”

– szögezte le Klicsko.

Hirdetés

A tervek szerint júniusban Ukrajnába látogat Olaf Scholz német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök és Mario Draghi olasz miniszterelnök. A polgármester kedvezőnek nevezte a tervet, és úgy vélte, a politikusok jobban megértik az ukrajnai helyzetet, ha a saját szemükkel látnak „olyan városokat, mint Bucsa”, és jobban átérzik, mennyire fontos az ukránoknak a támogatás.

Hirdetés

“Minden támogatás: fegyverek, pénz, humanitárius segítség”

– tette hozzá. Klicsko emellett figyelmeztetett arra is, hogy bár az orosz erők jelenleg Ukrajna déli és keleti régióira összpontosítanak, a főváros még mindig nincs biztonságban. „Kijev célpont volt, és továbbra is az”, fogalmazott.

Mint mondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök „nem fog megállni Kijevnél, sem a lengyel határnál. Addig megy, amíg hagyják. A háború Németország ajtaján is be fog kopogni”.


Hirdetés

Hozzászólások: