Kisfia és élettársa gyászolja a tatabányai tragédiában elhunyt férfit, akit brutálisan agyonvertek – Az egyetlen bűne az volt, hogy más előtt ment be a boltba vásárolni

Hirdetés

A támadója megmenthette volna, ha az eszméletlen Ferencet az oldalára fordítja.

Tatabánya — Csupán egy sörért ugrott be a lakótelepi kisboltba Farkas Ferenc (†46), aki aligha sejthette, hogy csupán percek vannak hátra az életéből.

Hirdetés

Amikor kijött az üzletből, az ajtó előtt várakozó nyugdíjas rendőrtiszt felelősségre vonta őt. Szerinte ugyanis neki kellett volna Ferenc előtt bemenni a boltba, ahol egyszerre csak egy vásárló tartózkodhat. A szócsata végén Ferenc a barátjával elindult a szalagház végébe, hogy megigyák a sörüket. Közben a feldühödött rendőrtiszt felhívta a fiát, akit Ferenc után küldött. Dulakodni kezdtek, elsőként Ferenc ütötte meg a rátámadó férfit. Aztán oldalra fordult, majd gyanútlanul visszaindult a kőfalhoz, amelyen a sörét hagyta- írja a Blikk

– Ferit oldalról érte az első ütés, majd amikor a földre zuhant, bevágta a fejét a kőfalba. Azonnal eszméletét vesztette, védekezni nem tudott, de a támadója tovább sorozta a fejét – mondta a Blikknek az áldozat bátyja, Tibor. – Az egyik ütés eltörte az orrcsontját. Feri nem halt meg azonnal, a vérében fekve fuldoklott, a támadója pedig meg sem próbált segíteni rajta. Amikor az öcsém meghalt, a gyilkosa el akart menni, de a szemtanúk visszatartották.

Hirdetés

Farkas Ferenc élettársa, Ibolya (41) és kisfia, Milán (12) azóta is vigasztalhatatlanul sír. A kiskamaszt a keresztanyja vette magához, mert képtelen hazamenni oda, ahol minden a tragikus sorsú édesapjára emlékezteti. Így az édesanyja, Ibolya a tragédia óta naphosszat egyedül gyászol az elsötétített lakásban.

FOTÓ: POZSONYI ZITA

– Feri biztonsági őrként dolgozott, kedves, csöndes ember volt. Nagyon várta már a kisfiam májusi névnapját – mesélte sírva a Blikknek Ibolya. Azóta anya és kisfia mindennap visszamennek a tragédia helyszínére, gyertyát gyújtva emlékeznek a családapára.

– Nem hiszem el, hogy apu nincs többé. Nem értem, miért kellett meghalnia… Egy rossz szó, egy üveg sör miatt? – kérdezte az édesanyját könnyes szemmel a kisfiú. A gyilkost a rendőrök a helyszínen elfogták. Nemcsak Farkas Ferenc megölése, hanem segítségnyújtás elmulasztása miatt is felelnie kell. Ha bebizonyosodik a bűnössége, húsz évig terjedő fegyházbüntetésre számíthat.

Hirdetés

A vérző orra miatt fulladt meg

A boncolási jegyzőkönyvből kiderült, Farkas Ferenc halálát nem a fejsérülése, hanem az orrvérzés miatti fulladás okozta. A kétgyermekes családapát tegnap délután két órakor katolikus szertartás szerint búcsúztatták a tatabányai temetőben.

Forrás: blikkruzs.blikk.hu


Hirdetés

Hozzászólások: