KIEMELT KÖZLEMÉNY jött : az OTP, Raiffaisen, Erste CIB, Budapest Bank ügyfeleinek! NAGYON komolyan kérik erre MINDEN ÜGYFELÜKET AZ EMLÍTETT BANKOK :

Hirdetés

Bankoljon otthonról!

Ha eddig fiókba járt ügyet intézni, a koronavírus kiváló apropó lehet arra, hogy hozzászokjon az online ügyintézéshez – mondják hitelintézetek az ügyfeleiknek. Bár jó néhány banknál fokozták az elmúlt hetekben a fertőtlenítő takarításokat – így tettek a Budapest Banknál, a CIB-nél, a Raiffeisennél, az Ersténél, az OTP-nél és a Takarékbanknál is -, teljesen nem zárható ki, hogy valaki egy fiókban várakozva ne kapja el a fertőzést egy másik ügyféltől vagy ügyintézőtől. Több bank is kihelyezett kézfertőtlenítőket a fiókjaiban, de a CIB-nél az arcmaszkok is készenlétben állnak szükség esetére.

Hirdetés

Az ügyfelek és az ügyintézők is akkor vannak azonban a legnagyobb biztonságban, ha a kliens otthonról, a számítógép vagy a telefon segítségével, esetleg webkamerán keresztül intézi a pénzügyeit. A Gránitnál mindent el lehet így intézni, még a babaváró támogatást is, de sok másik banknál is működik az online számlanyitás és a személyihitel-igénylés.

Az egyéb interakciókat is interneten keresztül javasolja lebonyolítani a bankszövetség. Ha például valaki állásinterjúra készül egy bankba, azt ajánlják, lehetőleg Skype-on vagy valamilyen más hasonló eszközön keresztül bonyolítsák le az interjút, és ne személyesen. A bankok saját munkatársaikat sem szívesen eresztik össze nagyobb tömegben, több bank jelezte, hogy elhalasztja nagyobb rendezvényeit, sőt még az oktatások egy részét is a következő hetekben.-írja a napi.hu


Hirdetés

Hozzászólások: