Kiadták a veszélyjelzést: brutális hőség várható országszerte

Hirdetés

Igazi kánikula lesz ma országszerte, több helyen külön veszélyjelzést adtak ki a várható hőmérsékletre való tekintettel.

Nem árt elővigyázatosnak lennünk a mai nap során: figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területére 2019.07.01. hétfő éjfélig – írja a MET. Nem véletlen, hiszen az átlaghőmérséklet ma várhatóan 30 és 35 fok között alakul majd. A brutális meleget csak a néhol megélénkülő szél tudja majd némiképp enyhíteni, de várhatóan még estére sem csúszik 25 fok alá a hőmérő csíkja.

Hirdetés

Hétfőn a maihoz hasonló idő várható, a hőmérséklet tovább nő, akár 35-36 fokra is számíthatunk. Állandó lesz a napsütés, kevés gomolyfelhő lesz csak felettünk, igazi nyári idő van kilátásban.

Bár kedden záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik Magyarországra, délkeleten még így is marad a 34°C. Többnyire azonban alacsonyabb hőmérséklet lesz a jellemző, nagyjából 27-29 fok várható országszerte.

A hét további felében úgy tűnik, marad az ehhez hasonló idő, átlagosan 25-28°C körüli csúcsértékkel, elszórtan záporral, zivatarral.

Forrás: MET / Köpönyeg

címlapfotó:illusztráció


Hirdetés

Hozzászólások: