Kiadták a riasztást! Hózápor, szél és vihar tart felénk. Ekkor érkezik:

Hirdetés

Egész Európát érinti!

Az anticiklon viszonylag kevés helyen okoz nyugodt időjárást. A nyugatabbra lévő ciklon frontjai a Brit-szigeteket, Norvégiát érték el, de a kontinensünk középső országainak északi részei fölé is kissé benyúlnak. A felhősödésen kívül csak néhol fordul elő kisebb zápor, hózápor.

A keleten örvénylő ciklonnál viszont más a helyzet. A frontjai mentén nagy területen erősen felhős vagy borult az ég, és több helyről érkezik jelentés havazásról, hózáporokról. A leghidegebb az északi országokban van, ott vannak olyan területek, ahol -3 és -10 fok között alakul csupán a maximum-hőmérséklet. Az Ibériai-félsziget déli részen ezzel szemben néhol a 20 fokot is meghaladja a csúcshőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig egyre inkább a már említett anticiklon alakítja.

Hirdetés

Vasárnap estig Magyarországon változóan felhős idő várható, az ország keleti felén több lesz a felhő és nagyobb eséllyel itt alakulhatnak ki helyenként hózáporok. Éjszaka továbbra is marad a közepesen felhős égkép, azonban vasárnap délelőttől egyre nagyobb terülten csökken a felhőzet, így jóformán mindenütt gyengén felhős, napos idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon és a Bodrogközben időnként viharossá is fokozódik. Vasárnap délután mérséklődik jelentősebben a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -7 fok között várható. Az Északi-középhegység völgyeiben, a derült, szélcsendes vidékeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0, +4 fok között alakul.

Forrás: Tudásfája


Hirdetés

Hozzászólások: