KIADTÁK A LISTÁT: Ezek a dolgok legyenek OTTHON karantén esetére :

Hirdetés

A szakemberek óva intenek a felesleges termékfelhalmozástól, hiszen biztosítottnak látják az üzletek ellátását, azért nem árt körbenézni, milyen tartós élelmiszerek, háztartási cikkek vannak otthon, és ha valamiből fogyóban van a készlet, pótoljuk!

Koronavírus: karantén esetén ilyen élelmiszer, háztartási cikk legyen otthon nagy mennyiségben – túlélőkészletJobb félni, mint megijedni, írja a penzcentrum.hu

GyógyszerekElső és legfontosabb, ha van a családban krónikus beteg, és rendszeresen szed gyógyszert, akkor gondoskodjunk róla, hogy legyen otthon több hétre elegendő adag számára. Emellett nézzük át, van-e otthon:

láz- és fájdalomcsillapítóhashajtó/széntabletta, hányáscsillapítólázmérőkötszer és fertőtlenítőszerfertőzések esetén életmentő lehet az olyan oldat, mely pótolja az elveszített ásványi anyagokatfeltétlenül legyen otthon legalább két hétre elegendő C-vitamin, multivitamin az egész családnak

Hirdetés

Víz és tartós élelemÉlelem nélkül több napig is ki lehet bírni, de folyadék nélkül sokkal rövidebb ideig. Aki biztosra megy, így mindenképpen felhalmoz személyenként legalább napi 2 liternyi folyadékot. Ám aki igazán körültekintő, az napi 4 liter vízzel számol, így futja majd esetlen tisztálkodásra is belőle ara az esetre, ha a vezetékes vízszolgáltatás felmondaná a szolgálatot. Erre célra tökéletesen megfelelnek az üres ásványvizes palackok, alapos mosás után. Fénytől és hőtől védett helyen tartsuk őket, az így tárolt víz akár fél évig minden gond nélkül eláll. De ivóvíz tárolására alkalmas, 10-20 literes kannákat is befoghatunk erre a célra. Vízen kívül legyenek otthon jó tápértékkel bíró ételek: tartós tej, kétszersült, keksz, és olyan kenyér, mely sokáig eláll. Tartós élelmiszerek: bab, lencse, csicseriborsó, valamint az ezek elkészítéséhez elegendő hozzávaló, azaz só, liszt, cukor és olaj.

Nem árt beszerezni konzerveket sem: halat, készételeket, különféle húskészítményeket. Viszonylag sokáig eláll a burgonya, a répa és az alma, ezekből is érdemes tehát bespájzolni, lletve mirelit-termékekből (gyorsfagyasztott zöldségkeverékek, előkészített húsok) is, így nem kell majd nélkülöznünk kb. semmit, ha időszakosan lennének fennakadások.

Hirdetés

Tiszta otthon, rendes ház: tisztítószerekGondoljunk arra, hogy karantén idején is kell tisztálkodni, mosni a ruhákat, valamint takarítani az otthonunkat. Szükségünk lesz tehát:

szappanra (mindenmennyiségben)fogkrémremosószerre (a mosószóda takarításhoz is jó)ecetre, ami nem csak fertőtleníti a felületeket, de öblítőként is funkcionálhatwc papírra, valamintfertőtlenítőszerekre, gumikesztyűre, szemeteszsákokra.Legyen minden rendben: anyakönyvek, kötvények, szerződésekAz otthon töltött napok alatt érdemes rendbe szedni és egy helyre pakolni a személyes iratokat, igazolványokat, összeszámolni mennyi készpénz van otthon, helyezzük biztonságba az anyakönyvi kivonatokat, a betétszámlakönyveket, részvényeket, kötvényeket, és a szerződéseket.

Túrjuk fel a padlást vagy a pincét egy zsebrádióért, hiszen végszükség esetén jó szolgálatot tehet. Gondoskodjunk zseblámpáról és tartalék elemekről. Ha gyerek is van a családban, az ő szórakoztatásukról is érdemes előre gondoskodni filmekkel könyvekkel társasjátékokkal.-írja a penzcentrum.hu

Hirdetés

Hozzászólások: