Kiadta a NAV a friss adóslistát, a TV2 egykori műsorvezetői is ott vannak az adótartozók között

Hirdetés

Kiadta a NAV a harmadik negyedéves legnagyobb adótartozók listáját. Ezen olyan nevek szerepelnek, mint Berki Krisztián a TV2 korábbi műsorvezetője, vagy ha úgy alakul, akkor éppen főpolgármester-jelölt. A feketelistán szerepel még Hajdu Péter műsorvezető korábbi produceri cége is. Hajdu Péter és Berki Krisztián jelenleg Mészáros Lőrinc volt feleségének tévéjénél dolgoznak.

Nem fizetnek adót
A NAV negyedévente közzéteszi honlapján azoknak a nevét és elérhetőségét is, akik már huzamos ideje tartoznak, és a velük szembeni követelést még nem nyilvánították behajthatatlannak. Jelenleg több mint négyezer nagy adótartozót tartanak nyilván.

Hirdetés

Hajdu Péter cége is a listán
Adóslistán van Hajdú Péter műsorvezető és producer egykori műsorgyártó vállalkozása, a Frizbi Entertainment Kft., amely közvetve egy ukrajnai magánszemély tulajdonába került.

Félmilliárdot nem fizetett be Hajdu Péter korábbi cége
A cégnél a NAV félmilliárdos adóhiányt tárt fel, és adónyomozás is indult, ami a Magyar Hang értesülése szerint idén nyár elején vádemeléssel zárult.

Csend van körülötte
Az egykor milliárdos forgalmú műsorgyártónak szeptember végén elindult a felszámolási eljárása, azóta csönd van körülötte, Hajdu Péter most Mészáros Lőrinc volt feleségének a tévéit működtető cég vezetője. Ott műsorvezető az adósok listáján szintén szereplő Berki Krisztián is.

Berki Krisztián is az adósok listáján van
Berki Krisztián tévés celeb neve tartósan ott parkol a magánszemély nagyadósok között. A botrányhős többedrendű vádlottként belekerült egy fiktív számlás ügybe, amelyben tavaly beismerte a bűnösségét. Szép kis tévétársaság az, ahol az igazgató és az egyik műsorvezető is a NAV adósok listáján szerepel – írja a Kékvillogó.hu hírportál.

Hirdetés

Bíró Ica is a NAV-listán
Az ismertebb nevek sorában nem először bukkan fel Bíró Ilona, azaz Bíró Ica neve az egyéni vállalkozók között az adóslistán. Az egykori modell, a Metal Lady néven ismertté vált énekesnő és fitneszedző az elmúlt években legtöbbször a bedőlt svájcifrank-alapú hitele és kilakoltatása kapcsán került be a hírekbe. IDE KAPCSOLÓDIK: Balhé Bíró Ica kilakoltatásánál: több rendőrt is elvittek a mentők

Háromszoros összeg
Szépségközpontja kialakítására vett fel devizahitelt, amelynek törlesztője majdnem a háromszorosára nőtt, amit már nem tudott fizetni, két ingatlanát a végrehajtó elárverezte, őt pedig kilakoltatták. IDE KAPCSOLÓDIK: Üvöltözés után nyomozás: A Bíró Ica kilakoltatásánál történtek miatt 5 évet is kaphat a rendőröket bántalmazó nő

Korábbi bankvezér is van a feketelistán
De rajta kívül a listán szerepel még: Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. volt vezérigazgatója, az egykori Széchenyi Bank vezetője. A felszámolás alatt álló banknál hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a fővárosi ügyészség.

Bróker marcsi 12 milliárd forinttal tartrozik
Bróker Marcsi, azaz Dobrai Sándorné is a listán található, akit 12 milliárd forintos biztosítási csalással gyanúsítanak. Valamint a Frabato néven ismert mágus, Fischl András neve is szerepel a listán.

Hirdetés

10 milliónál nagyobb tartozással lehet a listára kerülni
A 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók listáján egyébként a 2020. szeptember 30. állapot szerint 2851 név olvasható – írja a napi.hu

14 milliárdot nem fizettek be az államkasszába
A jelentős összegű adóhiánnyal rendelkező adózók nevét negyedévente közzéteszik, ezúttal 77 név – 36 magánszemélyé és 41 vállalkozásé – olvasható a listán, összesen 11,2 milliárd forint adóhiánnyal és 13,9 milliárd forintnyi mulasztási és adóbírsággal.

Kiemelt kép: Berki Krisztián és Hajdu Péter- BPKmontázs

Forrás: budapestkornyeke.hu


Hirdetés

Hozzászólások: