KIADTA A listát a Belügyminisztérium : 2020. NYARÁN már CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG ezekbe az országokba utazhatsz az e-személyiddel :

Hirdetés

A több helyen is megjelent hírekkel ellentétben az új típusú személyazonosító igazolvány is alkalmas külföldre utazásra – közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH).

Mint írták, az új, január 1-jétõl igényelhetõ személyi igazolvány utazási funkciója megfelel a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) szabványainak, a határellenõrzõ pontokon a biometrikus útlevél ellenõrzéséhez is használt okmányolvasókkal a határellenõrzéshez szükséges elektronikus adattartalom kiolvasható.

Hirdetés

Hozzátették: az új típusú személyazonosító igazolvány ezen funkciója a használatban lévõ személyazonosító igazolványok által is gyakorolható utazási jogot magasabb technikai és biztonsági szinten garantálja. Ez a funkció nem váltja ki az útlevelet, de annak a biztonsági szintjére emeli a személyazonosító igazolványt.

A január 1-jével bevezetett új elektronikus személyazonosító igazolvány alkalmas a korábbi okmányhoz hasonlóan külföldi utazásra az említett speciális esetek kivételével – hangsúlyozta a KEK KH. (Turizmus Panoráma Bulletin)

A KEK KH tájékoztatása szerint személyazonosító igazolvánnyal a következő országokba lehet utazni: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Izland, Norvégia, Liechtenstein, Svájc, Andorra, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Montenegró, Szerbia.

Forrás: turizmus.com


Hirdetés

Hozzászólások: