Kezdődhet az ötévesek oltása Izraelben

Hirdetés

Izraelben is megkaphatják az 5-11 év közötti gyerekek a koronavírus elleni védőoltást. Az oltási kampány kezdetét napokon belül kihirdetik – tudatta az izraeli egészségügyi minisztérium.

A tárca szakértői testülete azt követően hagyta jóvá a 12 év alattiak beoltását, hogy az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyezte a Pfizer-vakcina beadását a korosztálynak. A gyártó szerint az oltóanyag 90,7 százalékos hatásossággal működik náluk.

Hirdetés

Izrael népessége viszonylag fiatal: a 9,4 millió lakosból 1,2 millió az 5 és 11 év közötti gyerek. Az egészségügyi hatóságok szerint ennek a népes korcsoportnak a beoltása elengedhetetlen a nyájimmunitás eléréséhez.

Az Egyesült Államokon kívül még Kínában, az Egyesült Arab Emírségekben és Kambodzsában kezdték el beoltani a gyerekeket a koronavírus ellen. Az osztrák fővárosban hétfőtől lesz elérhető a vakcina az 5 és 11 év közöttieknek, noha ennek a korcsoportnak az oltását az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) még nem engedélyezte hivatalosan.


Hirdetés

Hozzászólások: