Kéttucatnyi drónnal támadták Kijevet az oroszok

Hirdetés

Fotó: Facebook/Volodimir Zelenszkij

Az orosz hadsereg kéttucatnyi drónnal támadta az ukrán fővárost, Kijevet hétfőn hajnalban – jelentették a helyi hatóságok.

A kijevi hatóságok arról számoltak be a Telegramon, hogy több mint húsz iráni gyártmányú drónt észleltek a főváros légterében, melyek közül legalább 15-öt lelőttek. Egy fontos infrastrukturális létesítményt találat ért. Előzetes értesülések szerint a támadás nem követelt halottakat vagy sebesülteket.

Hirdetés

Vitalij Klicsko kijevi polgármester szintén a Telegramon azt közölte, hogy robbanásokat lehetett hallani a Sevcsenkivszkij és Szolomjanszkij kerületben. Hozzátette, sebesülésekről nem érkezett jelentés, sürgősségi szolgálatok dolgoznak a helyszínen. Egy szemtanú a Reutersnek arról számolt be, hogy Sevcsenkivszkij kerületben az egyik becsapódás helyszínén tűz ütött ki.

Olekszij Kuleba, a kijevi régió kormányzója arról írt a Telegramon, hogy a fővárost körülölelő megyében több infrastrukturális létesítmény és magánház károkat szenvedett, két személy megsérült.

Hirdetés

“A terrorista állam folytatja háborúját a civil lakosság ellen” – írta Kuleba. “Le fogjuk győzni mindenütt” – tette hozzá.

Kijevben és a régióban csaknem egész éjjel szóltak a szirénák.

Hétfő reggeltől Kijevben ismét áramszünetek vannak, a hatóságok közlése szerint a két robbanássorozatban több kerületben megszűnt az áramszolgáltatás.

MTI
Borítókép: illusztráció


Hirdetés

Hozzászólások: