Két MiG-29-es lelövéséről számolt be az orosz katonai szóvivő

Hirdetés

Fotó: TASR

Az orosz légvédelem Harkiv megyében lelőtt két MiG-29-es repülőgépet Pavlovgrádnál pedig egy drónt – jelentette ki Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnap esti hadijelentést ismertetve.

Hirdetés

Konasenkov szerint precíziós föld-levegő rakéták egy lőszer- és egy üzemanyag-raktárt, a légerő gépei 44 katonai a rakétacsapatok és tüzérség pedig 113 létesítményt semmisített meg. A tábornok azt mondta, hogy a háború kezdete óta az ukrán fegyveres erők 136 repülőgépet, 471 drónt, 249 légvédelmi rakétarendszert, 2308 harckocsit és páncélozott harcjárművet, 254 rakéta-sorozatvetőt, 998 tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 2171 speciális katonai járművet veszítettek.

Hirdetés

A RIA Novosztyi hírügynökség vasárnap esti helyszíni jelentése szerint a mariupoli Azovsztal acélműben körülzárt ukrán erők nem éltek az orosz hadvezetés által felkínált fegyverletételi lehetőséggel. A donyecki “népi milícia” azt közölte a Telegram-csatornáján, hogy a mariupoli Iljics fémműnél április 11-ről 12-re virradó éjjel megkísérelt sikertelen ukrán kitörési kísérletben életét vesztette Volodimir Baranyuk ezredes, a 36. önálló tengerészgyalogos dandár parancsnoka. Az összecsapásban mintegy 50 ukrán katona esett el, 42 pedig megadta magát.

MTI
Fotó: illusztrásció


Hirdetés

Hozzászólások: