Két év kihagyás után megint lesz szóbeli érettségi

Hirdetés

Fotó: Varga György / MTI

Két év után újra megtartják a tavaszi szóbeli érettségi vizsgákat.

“Jelenleg nincsenek érvényben rendkívüli szabályok az érettségi vizsgákra” – ezt a választ küldte az Eduline kérdésére az Oktatási Hivatal (OH). A lap emlékeztet, hogy 2021-ben és 2020-ban is csak írásban vizsgáztak a végzős középiskolások a koronavírus-járvány miatt, de idén visszaállhat a korábbi rend.

Hirdetés

A lap emlékeztet, hogy az OH néhány napja közzétette a tavaszi érettségi járványügyi szabályait, amiben külön kitérnek a szóbelikre is. Az írásbeliken marad a 1,5 méteres távolság és a tízfős létszámkorlát termenként, és a szóbelin is tartani kell majd a távolságot. A maszkviselést központilag nem teszik kötelezővé, erről az iskolák dönthetnek.

Az Eduline szerint eközben egy végzős osztály petíciót indított a szóbelik törléséért, amelyhez eddig 12 ezren csatlakoztak. A petíció kezdeményezői szerint a tavaly érettségizők pont annyi ideig tanultak otthonról, online, mint az idei végzősök, mégsem kellett szóban is vizsgázniuk. Hozzáteszik azt is: 2021 szeptembere óta papíron ugyan jelenléti oktatás van a középiskolákban, de az elmúlt hónapokban sokan kerültek karanténba, sok diák és tanár fertőződött meg koronavírussal.


Hirdetés

Hozzászólások: