Készül a botrány, Amerika pénzelhette a vuhani koronavírus‑kutatásokat

Hirdetés

Mike Gallagher wisconsini republikánus képviselő lemondásra szólította fel Anthony Faucit, Joe Biden egészségügyi főtanácsadóját, szerinte ugyanis dokumentumokkal igazolható, hogy a szakember által vezetett intézet olyan vuhani kutatásokat pénzelt, amelyek a koronavírust halálosabbá tették. A politikus azt állítja, a szakember korábban hazudott ezzel kapcsolatban – számolt be a Fox News.

Hirdetés

Mike Gallagher hozzátette, a lemondása sem elegendő, szerinte az amerikai kongresszusnak alapos vizsgálatot kell indítania az idézett kutatással és a támogatással kapcsolatban, s arról beszélt, hogy senki sem bújhat ki a felelősség alól különféle jogászkodásokon keresztül.

Mike Gallagher az Intercept által korábban beszerzett dokumentumokra utalt, amelyek szerint a Fauci által vezetett Országos Allergiás és Fertőző Betegségek Intézete a Vuhani Virológiai Intézet olyan kutatásait pénzelte, amelyek a koronavírusokat az eredetinél halálosabbá tették.

Hirdetés

Anthony Fauci korábban elismerte, hogy a Nemzeti Egészségügyi Intézet támogatta a vuhani laboratóriumot, azt azonban következetesen tagadta, hogy a pénzt a vírus hatásainak erősítésére használták volna fel. A Fehér Ház egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Forrás: index.hu


Hirdetés

Hozzászólások: