Kérlek hallgassatok meg! Ma hajnalban szült a feleségem, de amit ezután a szülész orvos tett, arra nincsenek szavak! – Ti mit tettetek volna a helyemben?!

Hirdetés

Már több ilyen történet is megfordult az interneten, de Én egész addig nem hittem el, amíg nem tapasztaltam… SAJNOS, ez nagyon szomorú:

A szülés után a levezető orvos is hamar előkerült (a szülés óta nem láttuk a szobában ), de bezzeg utána kezeit dörzsölve ott tüsténkedett a családom körül, hogy ugye minden rendben volt, ugye, jó volt az ellátás, ugyebár, khm, meg hasonlók….

Ekkor előléptem Én, mint családfő és nagy tisztelettel rövid mondókába fogtam: egyszerű szavakkal megköszöntem az orvos munkáját és átadtam neki egy hatalmas díszdoboz desszertet.

Hirdetés

Az orvos (direkt nem akarok nevet írni, mert ez nem lejárató kampány akar lenni) átvette a dobozt, de képtelen volt eltitkolni csalódottságát, és kézfogás helyett lekezelően kicsattant:

– Jóember, ilyenkor nem desszertet szoktak adni a szülésznek!

Nagy csend lett. Aztán úgy gondoltam, hogy megkérdem:

– Bocsánat, hanem mit?

– Aki elégedett a munkánkkal, az borítékot ad, kérem szépen! Hagyományosan ezt illik. Maga nem hallott még erről?

– Bocsánat, ne haragudjon doktor úr és mennyit szoktak adni? – kérdeztem tudatlanul.

– Hát… 30-40 ezer forintot. – nyögte be a doki bá’.

– Értem. Elnézést kérek, tudatlan vagyok, de megoldjuk azonnal, engedelmével visszakérném a desszertet – mondtam neki, majd kivettem a kezéből a dobozt.

Hirdetés

Felnyitottam és kivettem belőle a 3 db 20 ezrest….
Gondoltam, hogy mellékelek egy kis csokit mellé, ne csak a pénzt adjam már oda…

De ezek után …megmondom őszintén, hogy 2 darabot adtam csak oda a kővé vált orvosnak, akin látszott, hogy a rosszullét kerülgeti.
A többit zsebre vágtam és kivonultunk a kórteremből.

Őszintén… Ti mit tettek volna a helyemben?!

Esküszöm én álmaimban nem gondoltam volna, hogy ilyen tényleg létezik….


Hirdetés

Hozzászólások: