Kengurut kergettek Ajkán a rendőrök – Videó

Hirdetés

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség

Ajkán különös dolog történt: egy kenguru szökött meg gazdájától, ami nem mindennapi látványosságot nyújtott a város lakóinak. A rendőrség nem mindennapi feladattal szembesült, amikor a Bennett-kenguru nyomába eredtek, hogy biztonságosan visszajuttassák otthonába.

A kenguru gazdája minden szükséges engedéllyel rendelkezett az állat tartásához, és a tartási körülmények is megfeleltek a szabályoknak. Azonban valamiért az állat úgy döntött, hogy kipróbálja a szabadság ízét, és meglépett a biztonságos környezetből.

Hirdetés

A Veszprém vármegyei rendőrség munkatársai és a Vahur Állatvédő Egyesület elnöke, Antal Laura is bekapcsolódott a keresésbe, ami a kora délelőtti órákban kezdődött. Nem mindennapi feladat volt befogni a gyors és fürge kengurut, de a rendőrség és az állatvédők együttműködésével sikerült a küldetés.

A kenguru, amely eredetileg Tasmániában és Ausztrália délkeleti részén él az eukaliptuszerdőkben és bozótos területeken, illetve Új-Zéland déli szigetének Canterbury régiójában betelepített populáció tagja, végül épségben került vissza a gazdájához.

Forrás: Veol


Hirdetés

Hozzászólások: