Kásler Miklós: továbbra is elintézhető lesz telefonon a gyógyszerfelírás. A vírus itt van közöttünk, éppen ezért továbbra is indokolt…

Hirdetés

A gyógyszerfelírás továbbra is elintézhető lesz telefonon – közölte facebook-oldalán az emberi erőforrások minisztere szombaton. A tervek szerint szeptembertől állt volna vissza a régi rend, de nem fog.

Az MTI összegzése szerint Kásler Miklós azt írta: a járványügyi veszélyhelyzet elmúltával az egészségügyi kormányzat tervei szerint ez a rendkívüli intézkedés megszűnt volna szeptembertől. A koronavírus-járvány azonban felülírta az előzetes számításokat, így az emberek kéréseit is meghallgatva, a gyakorlat megőrzése mellett határoztak.

Hirdetés

A miniszter jogszabály-változtatásokat kezdeményezett annak érdekében, hogy az orvosok és betegek biztonságát a járványhelyzetben is támogató telefonon történő gyógyszerfelírás a továbbiakban is elérhető maradjon.
“A járványveszély nem múlt el, a vírus itt van közöttünk” – hangsúlyozta Kásler Miklós, hozzátéve: továbbra is indokolt a fegyelmezettség és az ajánlások betartása.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hirdetés

Hozzászólások: