Kásler Miklós: az egészségügyi szakdolgozók jelentik a magyar egészségügy lelkét és szívét

Hirdetés

Az egészségügyi szakdolgozók jelentik a magyar egészségügy lelkét és szívét – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszter a magyar ápolók napja alkalmából közétett videójában.

Hirdetés

A miniszter kiemelte: az idén hetedik esztendeje ezen a napon, február 19-én, Kossuth Zsuzsanna születésnapján ünnepeljük a magyar ápolók napját. Kossuth Zsuzsanna az odaadó, emberfeletti szolgálatnak köszönhetően a magyar ápolók, és minden magyar egészségügyi dolgozó példaképe – tette hozzá.
A tárcavezető méltatta a magyar egészségügyi szakdolgozók teljesítményét is. Ők jelentik a magyar egészségügy lelkét és szívét. Nekik köszönhetjük az egészségügyi ellátórendszer zavartalan működését. Különösen lényeges szolgálat ezekben az időkben, az egész világot sújtó járvány idején – hangsúlyozta.

Hirdetés

A miniszter kitért rá: a kormánynak elsődleges célja, hogy biztosítsuk az egészségügyi szakdolgozók és családjaik számára az anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret.
Emlékeztetett: A kormány több éves átfogó ápolói béremelési programot indított, 2022-re egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni annak, mint amennyit 2016 előtt keresett. Ez a béremelés összesen 83 ezer ápolót és közel 5 ezer védőnőt érint – tette hozzá a miniszter.
A tárcavezető elmondta: az ápolói hivatás megbecsülését szolgálja az is, hogy az ápolói pályára készülő fiatalokat havi 40 ezer forintos ápolói ösztöndíjjal támogatjuk és javítjuk az ápolók lakhatási körülményeit is, megújulnak országszerte a nővérszállók, illetve újak épülnek.
Örömmel látjuk, hogy az egészségügyi dolgozók – köztük az ápolók – döntő többsége már élt az oltás lehetőségével, sokan közülük már a második oltásukat is megkapták, így már biztonságban, védettnek tudhatjuk ápolóinkat.
A miniszter bízik benne, hogy ezeknek a programoknak a segítségével ki tudnak teljesedni választott hivatásukban.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma


Hirdetés

Hozzászólások: