Karikó Katalin kijavította a kormány oltás utáni fertőzöttségi adatait

Hirdetés

„Még kutatónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki realizálja, megfelelő kontrollal lehet csak összehasonlítani valamit” – jegyzi meg Facebook-bejegyzésében a BioNTech alelnöke.

Karikó Katalain, a Pfizerrel közös vakcinát kifejlesztő BioNTech alelnöke azonban úgy véli, a megosztott formájában a táblázat félrevezető, ezért kiegészítette néhány információval, „amit sajnálatos módon lehagytak róla” – szúrta ki a Népszava.

Hirdetés

Karikó hangsúlyozza, hogy egy ilyen közleményben kötelező lett volna feltüntetni az elhunytak és a beoltottak korát is, valamint a betegségeket. Kitért továbbá arra, hogy Pfizer-vakcinával oltották például az idősotthonban élőket és a súlyos krónikus betegeket, míg a Sinopharmmal azokat, akik krónikus betegségben nem szenvedtek.

„A lentebb bemutatott tablazatot sokan elkuldtetek ezert kiegeszitettem a szukseges informacioval amit sajnalatosan lehagytak rola, az elhunytak korara nem tudok semmilyen adatot de egy ilyen kozlemenyben azt is kotelezo lett volna feltuntni.

Tehat 4 honap alatt halt meg 32 idos ember/100,000 Pfizer beoltottbol akiket az oregek otthonaban beoltottak es kronikus betegsegben szenvedtek.
A kinai vakicina esten 2 honap alatt halt meg 16 ember/100,000 beoltottbol akik kronikus betegsegben nem szenvedtek.
Meg kutatonak sem kell lenni ahhoz hogy valaki realizalja megfelelo kontrollal lehet csak osszehasonlitani valamit, vagy historic kontrollal. A betegsegek mellett a beoltottak es elhunytak korat is fel kell tuntetni kulonben ez teljesen felrevezeto informacio. Azt kellett volna feltuntetni hogy
Magyarorszagon 4 honap alatt 100,000 idos kronikus beteg emberbol hanyan halaloznak el az oregek otthonaban. Illetve kronikus betegseggel NEM rendelkezo 100,000 emberbol hanyan halnak meg 4 honap alatt.

” – magyarázza Karikó.

Hirdetés


Hirdetés

Hozzászólások: