Kapával, vasvillával, vascsővel és karddal felfegyverkezve támadt egymásra két család. Ez volt a tömegbalhé oka:

Hirdetés

Kapával, vasvillával, vascsővel és karddal felfegyverkezve támadt egymásra két család. Ez volt a tömegbalhé oka:
A ráckevei tömegverekedés miatt 20 ember ellen emelt vádat az ügyészség. A balhé tavaly augusztusban tört ki, amikor egy helyi család tagjai egy másik családra csövekkel, kardokkal és vasvillával támadtak.

A Pest Megyei Főügyészség húsz ember ellen emelt vádat, akik részt vettek tavaly Ráckevén egy tömegverekedésben, amelynek során többen súlyosan megsérültek.

A vád szerint a két ráckevei nagycsaládhoz köthető személy között konfliktus alakult ki. Ennek oka az volt, hogy az egyik családhoz tartozó személy részére a másik család egyik tagja 2019. augusztus 23-án olyan tudatmódosító szert adott, amelytől az rosszul lett. Az ezt követő napokban emiatt tettleges és verbális összetűzés is történt a családok között.

Brutális balhé lett a két család között
A balhé 2019. augusztus 29-én tört ki, mert a korábban vásárolt szertől rosszul lett férfi családjának több mint tíz tagja jelent meg a másik családhoz tartozó személyek lakóhelyének hátsó szomszédjában.

Hirdetés

Az egyre bővülő csoport bekiabálásokkal és dobálózással hergelésbe kezdett, majd a másik fél ingatlanjának bejáratához vonult, közben egyikük egy kisteherautóval, amelynek platóján több fegyvernek használható tárgy volt, lezárta az utca bejáratát is a csoport mögött.

Ezután a platóról felfegyverkezve, vascsövekkel, kardokkal, késekkel, kapákkal, lapátokkal, vasvillával és gumilövedékes fegyverrel érkezett a csoport a ház bejáratához. A fenyegetett család környéken lakó tagjai is felfegyverkeztek és majdnem húsz fős csoportba verődve a helyszínre siettek. Az utcán összetalálkozott a két csoport, majd egymásnak feszült és tömegverekedés alakult ki. Majd válogatás nélkül mindkét család tagjai használták a kezük ügyébe kerülő tárgyakat.

A verekedésnek az vetett véget, hogy mindkét oldalon a bevetett eszközök hatására több súlyos illetve életveszélyes sérülés is keletkezett, amelyek közül volt olyan is, amely halálhoz vezethetett volna. Az egyik helyi lakos olyan súlyosan megsérült, hogy emiatt lebénult.

A Pest Megyei Ügyészség emelt vádat
Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség húsz személy ellen emelt vádat, többségüket súlyos élet elleni bűncselekménnyel – így emberölés bűntettének kísérletével, életveszélyt okozó- illetve súlyos testi sértés bűntettének kísérletével – továbbá többszörösen minősített garázdaság bűntettével illetve kiskorú veszélyeztetésével vádolva.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI

Hirdetés

Hozzászólások: