Kamikaze drónokkal mértek légicsapást Kelet-Ukrajnára, hárman meghaltak

Hirdetés

Fotó: MTI

Hárman meghaltak, ketten pedig megsebesültek kedden este a kelet-ukrajnai donyecki régióban lévő Liman város közelében végrehajtott orosz tüzérségi támadások során – jelentette be Pavlo Kirilenko Donyeck megyei kormányzó a Telegramon.

A csapások Torszke és Zakitnye településeket érték. Torszke faluban halt meg három, 63 és 88 év közötti ember, akik éppen egy padon ültek a támadás pillanatában.

Hirdetés

További négy civil sebesült meg Szeredina-Buda településen is két dróntámadás következtében.

Ugyancsak orosz dróntámadás miatt keletkeztek károk gabonafeldolgozó- és raktározó létesítményekben a dél-ukrajnai Odessza régiójában – közölte szerda reggel Oleh Kiper odesszai kormányzó.

„A „kamikaze drónokkal” végrehajtott, három órán keresztül tartó támadásnak civil áldozatai nem voltak. Több létesítmény azonban kigyulladt, és mintegy 700 négyzetméteren égett a tűz” – tette hozzá.

Hirdetés

Helyi sajtójelentések szerint az érintett létesítmények a Duna menti Izmajil közelében találhatók, a román határ mellett. Oroszország ebben a térségben már augusztus elején is végrehajtott hasonló támadásokat.

Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter kedden Kijevben bejelentette, hogy Hollandia aknamentesítéshez szükséges berendezéseket küld Ukrajnának. Nagyjából ezer töltőt fognak szállítani Kijevnek távirányítású aknamentesítő eszközökhöz – mondta el a tárcavezető Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszterrel folytatott találkozóján.

MTI
Borítókép: illusztráció


Hirdetés

Hozzászólások: