Kadirov szerint eljött az ő ideje

Hirdetés

Fotó: Mikhail Svetlov/Getty Images

Ramzan Kadirov, aki 15 éve tölti be az oroszországi Csecsen Köztársaság vezetőjének tisztségét, elárulta, hogy “határozatlan idejű és hosszú szabadságot” érdemel, mivel túl sokáig töltötte be pozícióját.

Hirdetés

Kadirov szombaton Telegram-csatornáján osztott meg egy videóbeszédet, amelyben megosztotta gondolatait arról, hogy az orosz régiók vezetői közül ő lett a legtovább hivatalban lévő. Elviccelte, hogy valószínűleg “eljött az idő”, hogy fontolóra vegye a lemondását, mielőtt “kirúgják”. A csecsen vezető azt mondta, hogy a fiatalsága elmúlt, és “megpróbálunk időben távozni”.

“Magam is észrevettem, hogy túl sokáig tartottam ki. Úgy gondolom, hogy teljes mértékben megérdemeltem egy határozatlan idejű és hosszú szabadságot” – kommentálta videóját.

Hirdetés

Kadirov egy csecsen közmondást idézett példaként. “Van egy mondásunk a Kaukázusban, hogy akármilyen régóta is várják a vendéget, jó, ha időben távozik” – utalt a lemondásra.

Kadirov 2017 novemberében és 2016 februárjában is tett hasonló kijelentéseket. Akkor azt mondta, hogy ideje távoznia a köztársasági vezetői posztról.

Kadirov 2007-ben vette át Csecsenföld vezetését. Azóta változatlanul ő vezeti a köztársaságot. Jelenleg Oroszországban nincsenek korlátozások a regionális vezetők megbízatási idejére vonatkozóan.


Hirdetés

Hozzászólások: