Kábítószer került az 5 hónapos kisbaba szájába, a drogos anya és apa későn vette észre a tragédiát

Hirdetés

Döbbenetes tragédia kapcsán emelt vádat az ügyészség. Egy drogos anya és férje nem vette észre, hogy az 5 hónapos kisbaba szájába amfetamin tartalmú kábítószer kerül. Nem sokkal később a pici hiába sírt vígasztalhatatlanul az anya és az apa bódulatban voltak, amire magukhoz tértek, már késő volt.

Meghalt a kisbaba
Vádat emelet az ügyészség egy fiatal nő ellen, akinek öt hónapos kislánya amfetaminmérgezésben halt meg – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn.

Gondatlanság
Szanka Ferenc, szóvivő közölte, a nőt gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint kábítószer birtoklásának vétségével vádolják.

Hirdetés

Leállt a droggal az anya
A vádirat szerint a tizenéves kora óta kábítószert fogyasztó nő a droghasználatot harmadik terhessége idejére felfüggesztette.

Nem bírta sokáig, a drog fontosabb volt a gyereknél
A gyermek két hónapos kora után a nő azonban felhagyott az anyatejes táplálással, és ismét rendszeres kábítószer-fogyasztóvá vált.

Tragédia a hotelben
A nő és szintén drogot használó élettársa 2018. január 18-án kora délután egy Szegedhez közeli falu hoteljében szállt meg a kislánnyal együtt, ahová amfetamintartalmú kábítószert is magukkal vittek.

Figyelmetlenség
A por állagú szert figyelmetlenségből olyan helyen hagyták, hogy a drog az öt hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került.

Felsírt a baba
Röviddel ezután a kislány elaludt, majd pár óra múlva sírva ébredt, de az ekkor már amfetamin hatása alatt álló vádlott és élettársa visszaaltatta.

Meghalt a gyermek
A nő feltételezte, hogy a kislány a fogzás miatt sír, ezért a gyerek ínyét bekente saját fogkrémével. A csecsemő valamivel éjfél előtt halt meg, a kábítószer okozta légzési elégtelenség miatt.

Hirdetés

Már késő volt
Az anya és élettársa csak egy óra körül vette észre, hogy a gyermek nem lélegzik, mentőt hívtak, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani. A vádlott ismeretlen helyen tartózkodó élettársát a rendőrség körözi – tudatta a csoportvezető ügyész.

Amfetamin
Drogként való felhasználása elsősorban nagyfokú és viszonylag hosszú ideig ható élénkítő hatása miatt van. A szer csökkenti az éhségérzetet, mely hosszabb idő után a szervezet energiatartalékait teljesen kimerítheti. Ezen felül nagy dózisú használatakor a vérnyomás annyira megnőhet, hogy ez agyvérzéshez is vezethet, ami akár bénulással és halállal is végződhet. Ennek a rizikója nagyobb olyan esetekben, amikor a szert meleg, levegőtlen helységben fogyasztják.

Súlyos szorongást okoz
A naponta többször is amfetamin-származékokat használóknál hamar kialakul a tolerancia. A hozzászokási folyamat végén használt adag több százszorosa is lehet a kezdeti dózisnak. Ilyen mennyiségeknél a legtöbben pszichotikussá válnak, mivel az amfetaminok súlyos szorongást, paranoiát, és torzult valóságérzékelést okoznak.

Rombolja a szervezetet
A hosszú ideje amfetaminszármazékokat használóknál az agyon kívül más szervek is súlyos elváltozást szenvedhetnek. Ezek leggyakrabban szív-, máj- és veseproblémák.

MTI/Kékvillogó – Kiemelt kép: illusztráció

Hirdetés

Hozzászólások: