JÖN A 2. hullám! 50.000 forintos büntetés a maszkviselés elmulasztásáért!

Hirdetés

50.000 forintos büntetés a maszkviselés elmulasztásáért!Mint megtudtuk, a szájmaszk használatának elmulasztásáért szigorú szankciót kaphat az eladó, sőt a vásárló is. A napokban az egyik kertvárosi dohányboltba tért be a hatóság, és mivel az eladón nem volt szájmaszk, így ellene 30 ezer forint pénzbírságot szabtak ki. Épp mikor az ellenőrzést végezték, akkor egy vásárló is betért a dohányboltba, aki szintén nem takarta el az arcát, őt 15 ezer forintra bírságolták.

Lapunk információi szerint nem egyedi esetről van szó, az elmúlt héten több szigetvári boltot, trafikot is ellenőrzött a hatóság, ahol szintén bírságoltak a szájmaszk használatának elmulasztása végett- írja a bama.hu

Hirdetés

Megkerestük kérdésünkkel az operatív törzset, hogy összesen mennyi büntetést szabtak ki az országban és a megyében a szájmaszk használatának elmulasztása végett, de lapzártánkig kérdéseinkre nem érkezett válasz. Amint arról lapunk beszámolt, a száj­maszk használata továbbra is kötelező a nyilvános helyeken, a boltokban, tömegközlekedési eszközökön, ám mint mi is tapasztaltuk, sokan nem tartják be az előírásokat és szájmaszk nélkül mennek be a boltba, illetve úgy utaznak a távolsági buszokon, helyközi járatokon.-írta meg a bama.

50 ezer forintos büntetést is kaphat, aki maszk nélkül megy vásárolni Siófokon.A polgármester kötelezővé tette a maszkviselést az üzletekben és a nagyobb forgalmú, zárt helyeken.


Hirdetés

Hozzászólások: