Jó hírek! IDÉN lesz egy MÁSODIK NYUGDÍJEMELÉS IS! Minden nyugdíjas megkapja! ITT van a pontos szám : Ekkora őszi emelésre számíthatnak a magyar nyugdíjasok!

Hirdetés

A magyar gazdaságban az infláció gyorsul, a forint gyenge, a lakossági állampapírok kamatai már emelkednek – állapította meg a GKI Gazdaságkutató Zrt. friss prognózisa.

Ősszel a kormány által prognosztizáltnál gyorsabb infláció miatt várhatóan mintegy 0,5 százalékos pótlólagos nyugdíjemelés lesz – vélik a kutatók.-írja a napi.hu.

Hirdetés

Nyugdíjkorrekció: összehívnák a költségvetési bizottságotA Demokratikus Koalíció (DK) az Országgyűlés költségvetési bizottságának rendkívüli ülését kezdeményezi a jövő évre tervezett nyugdíjkorrekció kérdésében – jelentette be Varju László, a testület elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Nyugdíjkorrekció: összehívnák a költségvetési bizottságotAz ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta: a Pénzügyminisztérium útjára indította a 2020-as költségvetés tervezését, és az első adatokból az látszik, hogy a kabinet “át akarja verni” a nyugdíjasokat.

Hirdetés

Varju László kifogásolta, hogy a tárca a tavalyi zárszámadás ismerete és a bérnövekedés figyelembe vétele nélkül kezdte meg a tervezést, továbbá a nyugdíjkorrekció számításánál ezúttal sem a nyugdíjas fogyasztói kosárra vonatkozó inflációt alkalmazza. Az ellenzéki politikus szerint utóbbira azért lenne szükség, mert a nyugdíjasokat jobban érinti a krumpli, a kenyér és a gyógyszerek árának alakulása, mint például az új autók árváltozása.

A költségvetési bizottság elnöke közölte továbbá, hogy a testület rendkívüli ülésén sort kívánnak keríteni Varga Mihály pénzügyminiszter éves meghallgatására is.Megerősítette: a DK azért is küzd az európai parlamenti választáson az Európai Egyesült Államokért, hogy létrejöjjön az egységes uniós minimálnyugdíj.

atv.hu/MTI


Hirdetés

Hozzászólások: