Jó hír ! Magyarország is kap a Kínából érkező gyógyszerből ,amely hatékony a korona-vírusos betegek kezelésére.A gyógyszer használata mellett a betegek 91 százalékánál javult a tüdő állapota

Hirdetés

A koronavírus-betegek kezelésénél hatásos, a hétvégén Kínából érkezett gyógyszer hazai engedélyezése folyamatban van, de a jelenlegi veszélyhelyzetben egyszerűsített eljárásrend van érvényben – írta a koronavirus.gov.hu hétfőn.

Emlékeztettek, a hétvégén az egészségügyi védőeszközök mellett gyógyszer is érkezett Kínából. Összesen négy ország, köztük Magyarország kapott vásárlási lehetőséget a favipiravir nevű hatóanyagot tartalmazó gyógyszer vásárlására, amely a kínai és japán adatok alapján jelentősen csökkenti a koronavírus-betegség (Covid-fertőzés) időtartamát, illetve javítja a vírus által megtámadott tüdő állapotát.

Hirdetés

A favipiravirt 2014-ben engedélyezték Japánban, azóta alkalmazták influenza és ebola ellen is.

Azt írták: Kínában az orvosságot enyhe és közepes tüneteket mutató betegeknek javasolták, de egyes esetekben súlyos állapotban lévőknél is alkalmazzák. A kínaiak azt közölték, hogy a gyógyszer használata mellett a betegek átlagosan 4 napig voltak pozitívak, míg nélküle 11 napig. A gyógyszer használata mellett 91 százalékuknál javult a tüdő állapota, nélküle csak 62 százaléknál. A favipiravir használata mellett átlag 4,2 nap helyett 2,5 nap alatt múlt el a láz.

Forrás: MTI


Hirdetés

Hozzászólások: