Jó fülest kaptak a rendőrök, Zuglóban csaptak le a kábítószer csempészre

Hirdetés

Trükkös módon egy francia Renault-ba drogot rejtettek, majd az autóról levették a rendszámot és a kocsit egy lengyel trélerre tették rá, így hozták a határtól Zuglóig. Amikor az Egressy úti garázsba akartak beállni a francia autóval lecsaptak a rendőrök. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei pontosan tudták, hol kell keresni a drogot. Jó fülest kaptak valakitől, 20 kilónál több kábítószert találtak – írka a Kékvillogó.hu hírportál.

Hirdetés

Jelentős mennyiségű drog
A Nemzeti Nyomozó Iroda, Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya a nyáron ismeretlen tettes ellen indított nyomozást jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntett elkövetése miatt.

Valakitől fülest kaptak
Az eljárás alapját az az információ képezte, hogy egy magyarországi elkövetői kör nagy mennyiségű kábítószert akar az országba becsempészni – írják a rendőrség oldalán. Ez azt jelenti, hogy a bandát valaki feldobta, a rendőröknek már csak figyelniük kellett a csempészeket.

Megérkezett az autó a határra
Október 16-án információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy francia rendszámú Renault típusú személygépkocsiba az egyik szomszédos országban drogot rejtettek, a jármű rendszámát leszerelték, majd egy lengyel honosságú trélerre helyezték, így lépte át az országhatárt.

Hirdetés

Lecsaptak a rendőrök
A trélert vezető férfi a Budapest, 14. kerületi Egressy úton a Renaultot átadta H. Mihály 42 éves budapesti lakosnak, aki egy garázsba szándékozott beállni a járművel, amikor a rendőrök 22 óra 20 perckor lecsaptak rá.

40 csomag cucc
A személygépkocsi átvizsgálása során a nyomozók rejtekhelyet és kábítószergyanús anyagot találtak, 40 csomagban összesen bruttó 17,58 kg kábítószergyanús növényi törmelék – a helyszínen elvégzett teszt alapján marihuána – került elő.

Házkutatás
A H. Mihály lakásában tartott kutatás alkalmával 440,9 gramm kábítószergyanú növényi törmelék került elő.

A tréler sofőrjét palimadárnak nézték
A férfit kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A rendőrök megállapították, hogy a tréler sofőrjének nem volt tudomása a kábítószer-szállítmányról.


Hirdetés

Hozzászólások: