Javaslatot tettek a bolti dolgozók mielőbbi beoltására

Hirdetés

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) javaslatot tett a magyar oltási sorrend megváltoztatására, ugyanis a kereskedelemben dolgozók is napi szinten vannak kitéve a vírusnak.

A KDFSZ most arra hívja fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ figyelmét, hogy a kiskereskedelmi dolgozók hasonló veszélyeztetettségnek vannak kitéve, mint az egészségügyi dolgozók, ugyanis napi szinten kerülnek kapcsolatba a vásárlókkal.

Hirdetés

A helyzet orvoslására a szakszervezet azt javasolja, az önkéntes alapon kérhető oltást a tervezettnél hamarabb kapják majd meg a kiskereskedelmi dolgozók. A jelenlegi oltási terv szerint ugyanis hét társadalmi csoportra osztották a lakosságot, a kiskereskedelmi dolgozók pedig a hatodik helyre lettek sorolva.

A szakszervezet kérése, hogy a hatodik helyről a negyedik helyre sorolják át a bolti dolgozókat, ugyanis a napi szintű érintkezés nagyban növeli a fertőzés kockázatát – írja a portfolio.hu.

Annak érdekében, hogy az országban fennakadás nélkül folytatódjon az áruházi értékesítés, biztosítani kell a dolgozók védettségét, az érdekképviseleti vezető szerint pedig ma az üzletek világában tapasztalhatók a leginkább a vírus okozta korlátozások, így ha nem fordítunk kellő figyelmet a fronton dolgozókra, sokkal súlyosabb következményekkel járhat a koronavírus terjedése.

Forrás: liner.hu


Hirdetés

Hozzászólások: