Januári vérholddal jöhet el a világvége

Hirdetés

Februárra már ne tervezzen semmit: január 22-én itt a világvége

Sokat ne gondolkozzon azon, hol nyaral jövőre. Egy szakértő szerint sehol!

A világvégére hívja fel a figyelmet egy apokalipszis-megszállott evangélista lelkipásztor, bizonyos Paul Begley. A teológus szerint a világvégét nem más, mint az úgynevezett vérhold, azaz a teljes holdfogyatkozás jelzi – melyről hite szerint már a Biblia is említést tesz. Ez legközelebb 2019 január 21-én lesz, így könnyen lehet, hogy január 22-én már elszabadul a pokol a világban – hangsúlyozza.

Mondjuk a férfi előrejelzéseit némiképp gyengíti, hogy idén nyáron – július 27-én – is volt már egy teljes holdfogyatkozás, és ennek ellenére nem lett vége a világnak azt követően sem,írja a bors

Hirdetés

Rendkívül ritka égi jelenséget figyelhetünk meg 2019. január 20-ról 21-re virradó éjszaka.

Egyetlen egy éjszaka alatt tapasztalhatjuk meg a szuperholdat, a vérholdat, a farkas holdat és a holdfogyatkozást is.

A szuperhold azt jelenti, hogy a Hold sokkal nagyobbnak tűnik majd az égen a megszokotthoz képest, amelynek az az oka, hogy az égitest ekkor halad el a legközelebb a Földhöz. Mindez párosul egy teljes holdfogyatkozással is, azaz a Föld teljesen beárnyékolja majd az égitestet, mert a Nap és a Hold között halad el. Közben vérhold is kialakul. Ez onnan kapta a nevét, hogy szuperhold idején az égitest nem sötétül el teljesen, ugyanis a Föld légkörének molekuláiról verődik vissza a Nap fénye, amely narancsos-vöröses színűre festi a Holdat. Az év első hónapjában látható teliholdat pedig farkasholdnak hívjuk.


Hirdetés

Hozzászólások: