Jakab Péter: amíg a Fidesz hazudik, lop, csal, addig ez a lendület ki fog tartani

Hirdetés

A Jobbik erősödésének legfőbb oka Jakab Péter, aki úgy viselkedik, ahogy egy ellenzéki párt vezetőjének a jelenlegi helyzetben kell – ezt mondta az ATV Híradónak a Republikon Intézet vezetője. A 21. század Intézet elemzője szerint Jakab Péter politikai kommunikációja sikeres a baloldalon, választást azonban ezzel nem lehet nyerni. Jakab Péter azt mondta, a fideszes többség ingerli az igazságérzetét, ezért egészen addig kitart a lendülete, amíg hazudnak, lopnak és csalnak.

Hirdetés

Beszólásokra és szópárbajokra lehet számítani, ha Jakab Péter bent van a parlamentben. Kíváncsiak voltunk, meddig tarthat a lendület.

„Tekintettel arra, hogy Kövér László, meg úgy általában a fideszes többség ingerli az igazságérzetemet, ezért egészen addig, amíg ők hazudnak, lopnak és csalnak, addig ez a lendület ki fog tartani” – foglalta össze Jakab Péter.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje azt is elmondta nemcsak kormányt, rendszert is fognak váltani. Az összellenzéki programot néhány napon belül bemutatják, ehhez pedig a választók is hozzászólhatnak majd.

A választóknak úgy tűnik, tetszik Jakab Péter stílusa, a Republikon májusi felmérése szerint az ellenzéki pártok közül jelenleg a Jobbik vezet.

Hirdetés

„A Jobbik és maga az elnök Jakab Péter úgy viselkedik, ahogy egy ellenzéki párt vezetőjének egy ilyen helyzetben, amiben vagyunk viselkednie kell. Nagyon karakteresen, egyértelműen, sokszor provokatívan fejti ki az álláspontját minden felületen, és van egy jelentős, a közösségi médiában működő folyamatos jelenlétünk kampányuk” – fogalmazott Horn Gábor, a Rebuplikon Alapítvány kuratóriumi elnöke az ATV Híradójában.

A Jobbik lett a baloldal legerősebb pártja – így véli a XXI. Század Intézet elemzője. Nagy Ervin szerint Jakab politikai kommunikációja sikeres a baloldalon, de ennek van egy határa, választásokat nem lehet nyerni vele, mert nem szólítja meg sem a jobboldali, sem a bizonytalan szavazókat.

„Amennyiben a valós számok mögé nézünk, akkor a százalékokon túl azt látjuk, hogy a baloldalon számszerűen nincs több szavazat, ám a Jobbik elvette a demokratikus koalíciótól, illetve a Mometumtól a szavazók nagy részét. Éppen ezért gondoljuk azt, hogy a Jobbik nem tudja megszólítani a bizonytalanokat, nem tudja megszólítani a Fideszből kiábrándultakat” – nyilatkozt Nagy Ervin.

Hirdetés

Az elemző azt is hozzátette, hogy az összellenzéki összefogás egyre homogénabb, és bár nagyon távolról érkeztek a pártok, egyre inkább hasonló politikát képviselnek, egyre inkább egy erős tömbnek tűnnek.

Forrás: atv.hu


Hirdetés

Hozzászólások: