Jakab Ferenc: A következő hetekben nagyon meg fog emelkedni a halálesetek száma

Hirdetés

A pécsi virológus, Jakab Ferenc szerint Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány, és hamarosan meg fog ugrani a halálozások száma is.

„Ha a szimpla adatokat nézzük, már lehet látni, hogy a halálesetek a következő hetekben nagyon meg fognak emelkedni” – mondta a koronavírus-járvány várható alakulásáról Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője egy online beszélgetésen, amelyet a 444.hu szemlézett.

A szakember szerint senkit ne tévesszen meg, hogy most elsősorban a fiatalok fertőződnek meg, tévedés azt hinni, hogy az idősebb korosztály biztonságban van. Egyre többen vannak lélegeztetőgépen, és „80 százalékuk sajnos sosem jön le a lélegeztetőgépről”.

Hirdetés

„El kell keserítsek mindenkit, Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban. Megelőzve ezzel Spanyolországot, és messze megelőzve Olaszországot. Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány a lakosságra vetített számok alapján. Ez a fekete igazság”

– mondta Jakab Ferenc.

A pécsi virológusok korábban már felhívták a figyelmet a floridai példára: ott eleinte a fiatalok körében terjedt a koronavírus, de 4-5 héten belül átadták az idősebb korosztálynak, majd újabb 2-4 héttel később a halálozások is emelkedtek.

Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI / Balogh Zoltán

Forrás: nlc.hu


Hirdetés

Hozzászólások: