ITT A MASZKBÍRSÁG! Ekkora büntetést kaphat, ha nem hordja:

Hirdetés

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A beutazási korlátozások bevezése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő, jelenleg 5710 embernél van érvényben. A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást.

Hirdetés

A hivatalosan április 30-án hozott rendelet határozott a boltokban és tömegközlekedési eszközökön a maszk, vagy az arcot-orrot eltakaró eszköz viseléséről, a másfél méteres védőtávolságról. A rendelet szerint ezen intézkedések megszegése, különböző szabálysértések esetén 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő bírság szabható ki.

Több mint nyolcmillió forintnyi helyszíni bírságot szabott ki 312 ember ellen a rendőrség május 4., vagyis a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet életbe lépése óta – árulta el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóosztálya a Népszava kérdésére. Emellett 771 esetben figyelmeztették a szabályszegőket, 218 alkalommal szabálysértési feljelentést tettek.

Forrás: napi.hu

Hirdetés

Hozzászólások: