Itt a járvány második hulláma, mégis megtartják a szeptember 24-re a Puskás Arénába meghirdetett a Sevilla–Bayern München Európai Szuperkupa-döntőt. Gulyás Gergely a pénteki Kormányinfón azt mondta:

Hirdetés

Európában a járvány második hulláma elkezdődött, ezért szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

Arra nehéz magyarázatot találni, hogy ilyen körülmények között miért nem mond le a kormány a szeptember 24-re a Puskás Arénába meghirdetett a Sevilla–Bayern München Európai Szuperkupa-döntőről, amelyre több ezer külföldit várnak. Gulyás Gergely a pénteki Kormányinfón azt mondta: csak úgy jöhetnek a szurkolók és a játékosok Magyarországra, ha negatív koronavírusteszttel rendelkeznek, és a repülőtérről egyenesen a stadionba viszik őket.

Hirdetés

A 64 ezres stadionnak csupán a harmadát tölthetik meg az UEFA döntése alapján, így minden harmadik helyet adnak csak el. Szigorú szabályok lesznek, és még az sem biztos, hogy a szurkolók is ott lehetnek a stadionban, mondta Gulyás az ATV kérdésére. Szlávik János infektológus is azt mondta az ATV-nek, hogy kicsit meredek dolog ilyen tömegrendezvényt tartani, de ha betartják az előírásokat, akkor szerinte sikerülni fog.

A koronavírusról szóló kormányzati oldal a következő tanácsokat adja:

A közelgő iskolakezdés kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége: tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni.
Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot.
Gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.
Az együtt szórakozó fiatalok ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket.
Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be.
Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon, és telefonon értesítse háziorvosát.

Fotó: Szabó Miklós
Forrás: index.hu


Hirdetés

Hozzászólások: