Ismét zárnak az üzletek és az iskolák Athén környékén

Hirdetés

Ismét szigorú lezárásokat vezetnek be Görögország Attika régiójában. A fővárost, Athént is magába foglaló, majdnem négymilliós lakosságú térségben csütörtöktől bezárnak az iskolák és az üzletek. Az ok a kórházi ápolásra szoruló koronavírus-fertőzöttek növekvő száma. Az intenzív osztályos ágyak 70 százaléka már foglalt.

„Csütörtöktől február 28-áig Attikában szigorítunk a korlátozásokon. Az üzletek zárva tartanak, és távoktatás lesz. Az első hullám és a karácsony utáni szigorítás tapasztalata azt mutatja, hogy minél korábban vezetjük be a lezárásokat, annál gyorsabban tudjuk majd feloldani őket” – jelentette be az intézkedéseket Kiriákosz Micotákisz kormányfő.
Újabb csapás a boltosoknak

Hirdetés

A bolttulajdonosok közül sokan dühösen fogadták a korlátozások következő hullámát. Dimitra Szirigu csak néhány héttel ezelőtt tudta újra kinyitni a ruhaüzletét, de most megint be kell zárnia. Úgy érzi, hogy a gondjaival nem törődik az állam, őt és a családját teljesen magára hagyták.

„Ennek az egész piacra tragikus hatása van. Az állam nem adott semmilyen jelentős támogatást, és most újra be kell zárnunk. Mit tudunk csinálni? Igazából semmit. Csak bezárkózunk a házunkba. Nem tudom, kibírjuk-e még ezt is. Majd kiderül, hogy a mi boltunk lesz-e a következő, amelyik örökre bezár” – mondta.

Sokan féltik a munkahelyüket

Athénban sokan vélekednek hasonlóan. Szerintük a kormány több hibát is elkövetett a járványkezelésben. Az újra és újra visszatérő szigorú lezárások miatt egyre többen tartanak attól, hogy elveszítik az állásukat.

Hirdetés

„Nagy nyomás alatt vagyunk, már hosszú idő óta. Otthon fogunk maradni, nincs más választásunk. De ezeket az intézkedéseket már korábban meg kellett volna hozni, a nyár után, hogy megelőzzünk egy ilyen helyzetet” – vélte egy ügyvéd, egy egyetemi hallgató pedig arról beszélt, hogy ugyanazt a forgatókönyvet látják megismétlődni, az emberek pedig egyre fáradtabbak. „Idegesek vagyunk a munkánk miatt” – tette hozzá.

„Majdnem egy évvel az első után az athéniaknak ismét szigorú korlátozások alatt kell élniük. A helyiek türelme fogy, tudatosul bennük, hogy a járvánnyal járó nehézségek még sokáig velük lesznek” – összegzett az Euronews tudósítója, Aposztolosz Sztaikosz.

Forrás: euronews.hu


Hirdetés

Hozzászólások: