IMMUNRENDSZERRE HATÓ GYÓGYNÖVÉNYEK

Hirdetés

Az egészségünk megőrzése érdekében az egyik legfontosabb dolog, hogy megerősítsük az immunrendszerünket, ugyanis neki kell megküzdeni a vírusokkal, a baktériumokkal és gombákkal, egyszóval azokkal a kórokozókkal, amelyek nap mint nap megtámadják a szervezetünket. Ahhoz, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön, egészséges életmód kialakítására van szükség, de ehhez előfeltétel, hogy egészségesen táplálkozzunk, rendszeresen mozogjunk, biztosítsuk a szervezetünknek azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek valóban pozitívan hatnak a szervezetünk védelmi vonalára.

Az immunrendszer megerősítésében egyes gyógynövények is aktívan részt vesznek. Ezeket érdemes kúraszerűen alkalmazni, hogy ne szokjon hozzájuk a szervezetünk, és így nagyobb hatást legyenek képesek kifejteni.

Az egyik immunrendszererősítő gyógynövény a bíbor kasvirág vagy más néven echinacea. Ez a gyógynövény segítséget nyújthat az influenza és a megfázás ellen, illetve ha már kialakult a betegség, lerövidíti a betegséggel töltött napok számát, illetve a tüneteket is jelentősen le tudja csökkenteni.

Hirdetés

Az ájurvéda szerint aki rendszeresen fogyasztja az ashwagandhát, hatalmas erővel és energiával fog rendelkezi, már ami az immunrendszer működését illeti. Ez a gyógynövény elősegíti a szervezet regenerálódását is. Az indiai ginszeng nemcsak az immunrendszer megerősítésében vesz részt, de energiát is biztosít a szervezetnek.

A fokhagymáról már régóta bebizonyosodott, hogy rendszeresen fogyasztva segítséget nyújthat az influenza és a megfázás megelőzésében. Ezen kívül jó hatása van a vérerekre, de még a mentális képességeket is fokozni tudja.

A tulsit szent bazsalikomnak is nevezik. Nagyon hatásos a fertőzések ellen, illetve az asztma tüneteit is eredményesen csökkenti. Az ájurvéda gyakran használja légúti fertőzések és betegségek kezelésében. Ha meg van fázva, akkor a szent bazsalikomból készíthet teát. A hatás fokozása érdekében adhat a teához egy kevés lereszelt gyömbért, frissen facsart citromlevet és mézet is. Ezek együttesen olyan erős hatással rendelkeznek, amelyek megtámogatják az immunrendszert és elősegítik a gyorsabb gyógyulást is.

A bodza antioxidáns vegyületekben gazdag. Ez a gyógynövény szintén hatásos influenza és megfázás esetén, mivel gazdag forrása a gyulladáscsökkentő antioxidánsoknak, így nagyfokú védelmet biztosít az immunrendszer számára.

Forrás: gyogyszernelkul.com


Hirdetés

Hozzászólások: