Ilyen is lehetne a rakpart! Kiderült, hogy a budapestiek többsége nem akar autót látni a rakparton

Hirdetés

Ilyen is lehetne a rakpart! Kiderült, hogy a budapestiek többsége nem akar autót látni a rakparton

A hétvégi megnyitás tapasztalatai és a budapestiek véleménye alapján a fővárosi vezetés megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a rakpart még jobb legyen a gyalogosok, kerékpárosok és kikapcsolódni vágyók számára – derül ki Karácsony Gergely szombaton közzétett Ilyen is lehetne a rakpart című Facebook-bejegyzéséből.

Mint írja, még tavasszal született döntés arról, hogy a kijárási korlátozások idején megnyitják a rakpartot a gyalogosok és a biciklisek előtt. A kezdeményezés nagyon népszerű volt, ezért a korlátozások megszűnése után is nyitva maradt.

A főpolgármester szerint a Medián által készített szeptember végi közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy az emberek többsége az autómentesített rakpartot támogatja.

Hirdetés

AZZAL AZ ÁLLÍTÁSSAL, HOGY IDŐSZAKOSAN, PÉLDÁUL HÉTVÉGEKEN SZÜNTESSÉK MEG A GÉPKOCSIFORGALMAT, A 73 SZÁZALÉKA ÉRT EGYET ÉS 24 SZÁZALÉKUK ELLENZI, DE MÉG A FORGALOM TELJES MEGSZÜNTETÉSE IS TÖBBSÉGET KAPOTT, 59 SZÁZALÉKNYIAN TÁMOGATJÁK, ÉS 37 SZÁZALÉKNYIAN ELLENZIK
– írja a főpolgármester. Az online közösségi tervezés eddigi eredménye is azt mutatja, hogy a budapestiek többsége úgy gondolja, a rakpart elsődleges szerepe a kikapcsolódás.

A Főváros megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a továbbtervezés során hogyan lehet kisebb de kulcsfontosságú helyeken javítani a terveken annak érdekében, hogy a rakpart még jobb legyen a gyalogosok, kerékpárosok és kikapcsolódni vágyók számára. A Főváros célja a RAK-PARK projekt (amelynek engedélyezési terve még 2018-ban elkészült) felgyorsítása és a kapcsolódó projektek összehangolása a Kormánnyal együttműködve

– fogalmaz.

Hirdetés


Forrás: index.hu


Hirdetés

Hozzászólások: